Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U VAŠEM GRADU

Nekad su imali olimpijski bazen, a danas samo lokve i žabokrečinu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među prvima u bivšoj državi imali su olimpijski bazen, a u Hrvatskoj se, ispričali su u Svetom Ivanu Zelini našem Vanji Margetiću, kupaju u - nečemu drugomu.

Dnevnik Nove TV nastavlja sa svojim predizbornim serijalom "U vašem gradu". Danas je na redu Sveti Ivan Zelina, gradić na jugoistočnim padinama Medvednice, 37 kilometara sjeveroistočno od Zagreba, uz dolinu rijeke Lonje, na magistralnoj prometnici Zagreb - Varaždin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VAŠEM GRADU Mladi otišli u Njemačku i Irsku: U ovom gradu niti jedno dijete nije upisano u prvi razred Slika nije dostupna U vašem gradu U nekada kraljevskom gradu ni danas se ne živi loše

Među prvima u bivšoj državi imali su olimpijski bazen, a u Hrvatskoj se, ispričali su našem Vanji Margetiću, kupaju u - nečemu drugomu. Za suhog vremena još je i dobro. No kad kiša pada, prozore gospođa Božica ne smije otvoriti. Razlog - voda na cesti.

"Auti idu i polijevaju do krova, evo baš tu je neka graba, ovdje je povišeno i kako idu kotači od auta. i voda ide do krova", kaže ona. Cesta je popravljena po principu "drži vodu dok majstori odu". "Strašno, pa dojdem do tud, ja ne znam, ja kad tu stanem to su lokve vode. Od čega? Od kiše, otkud se sleva ne znam."

Pisali su građani svim vlastima, ali odgovora do danas nema. "Možda osam godina imam ja sve papire kaj sam pisala, i slikala sam sve, kak' voda nam ide gore, i slike su kod gradonačelnika i kod pročelnika. Nema nam spasa, kome se obratiti?", pita se gospođa Božica.

U gradskim bazenima u Svetom Ivanu Zelini zbog desetogodišnje nebrige danas umjesto kupača plivaju žabe. To je još jedan od problema koji tište građane ovoga grada. "Kada je bilo otvorenje, bil sam dečec mali, sjećam se, ma mili ti Bože divota kak' je bilo, unutra neka splava sred bazena ovog velikog, bazena 50-metarskog, mužikaši su bili tamo", kaže gospodin Mirko.

Što su našem reporteru još ispričali stanovnici Svetog Ivana Zeline, pogledajte u priloženom videu. Sa serijalom "U vašem gradu" nastavljamo i sutra.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene