Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar (SDP), istaknuo je smanjenje nezaposlenosti kao jedno od najvećih postignuća u protekle četiri godine. Također je i službeno započeo kampanju na istom mjestu na kojem se prije četiri godine kandidirao za prvi mandat - ispred zgrade županije.


Prije nego što je predstavio program s kojim počinje kampanju, izjavio je da se županija u prošle četiri godine vodila transparentno i da su "svi nalazi državne revizije bili bezuvjetni". Kao jedno od najvećih postignuća, istaknuo je smanjenje nezaposlenosti s 8546 na 3986.

Vezani članci Izbori u SDP-u - 4 SDP u Zadru brusi planove za parlamentarne izbore: Otkrivamo tko im pomaže u krojenju izborne taktike Suradnja SDP-a i Možemo - 1 Zagrebački SDP prihvatio novi sporazum s Možemo: "Ovo je poruka i za suradnju širu od Zagreba"

Dodao je da se u prošle tri godine otvorilo više od 3200 radnih mjesta. Zadovoljan je učinjenim na izgradnji cestovne infrastrukture, a asfaltirana su 132 kilometra županijskih cesta, u što je uloženo više od 60 milijuna kuna. Posebice je istaknuo otvaranje prvih dviju dionica brze ceste od Zaboka do Marije Bistrice.

Istaknuo je i pozitivne pokazatelje u turizmu. "Povećali smo broj dolazaka i noćenja turista, 71 posto u dolascima te 75 posto u noćenjima", rekao je Kolar te dodao da su veliki pomaci učinjeni u školstvu i zdravstvu.

Pred birače Kolar izlazi s kontinuitetom izgradnje cesta jer, kako je rekao, tamo gdje dolazi cesta dolaze i investitori. Važan dio programa su gospodarstvo i nova radna mjesta.

"Radit ćemo na daljnjem privlačenju investitora u Krapinsko-zagorsku županiju brzim izdavanjem građevinskih dozvola i transparentnim poslovanjem jer se pokazalo da to investitori iznimno cijene", rekao je Kolar.

Najavio je realizaciju projekta poduzetničkog inkubatora u Krapini te centra kompetencije i izvrsnosti u Zaboku za ugostiteljstvo i turizam za sjeverozapadnu Hrvatsku. Također je najavio daljnja ulaganja u zdravstvo dogradnjom Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama i povećanje smještajnih kapaciteta u tome mjestu. Istaknuo je obnovu pet srednjih i osnovnih škola, vrijednu više od 20 milijuna kuna, preko programa energetske učinkovitosti.

Istaknuo je da županija ima jasnu strategiju razvoja koja je donesena do 2022. godine i u kojoj su navedeni svi strateški projekti. Također, istaknuo je Kolar, županija ima master-plan turizma do 2025. sa strateškim projektima i ciljevima u turizmu. Iako ima tri protukandidata, župana Kolar očekuje pobjedu u prvom krugu. (HINA)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju