Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veliki požar koji je buknuo sinoć oko 18,30 sati na Učki iznad sela Brest, kod vojnog poligona, nakon višesatne intervencije pripadnika javnih vatrogasnih postrojba (JVP) Pazin i JVP Buzet lokaliziran je noćas oko 1,30 sati, a tijekom noći na požarištu je uspostavljeno dežurstvo, izvijestio je jutros Državni centar 112.


Gašenje požara otežavala je jaka bura. Izgorjelo je oko 15 hektara šume, niskog raslinja i trave. DC 112 također je izvijestio kako je požar kod Pule, na predjelu Most Raša, koji je dojavljen oko 17 sati ugašen oko 19,10 sati. Gasili su ga vatrogasci JVP Pula, a izgorjelo je 10 hektara trstike, niskog raslinja i trave.

Vezani članci Prometna nesreća kod Rijeke Detalji nesreće kod Učke: Prešao u suprotni trak i udario u auto, u kojem je poginuo putnik Vrh Učke (Foto: Goran Kovačić/Pixsell) Na Učki će se graditi najduža žičara u Europi i to za samo 2,5 milijuna kuna: Potpisan ugovor o izradi projekta

Požar na području između Čilipa i Gruda, koji je dojavljen oko 13,30 sati ugašen je sinoć oko 19,15 sati. U gašenju su sudjelovali pripadnici državne vatrogasne postrojbe (DIP) Dubrovnik, JVP Konavle te dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Čilipa i DVD Gruda. Izgorjelo je 5,2 hektara čempresa i borove šume.

Također je ugašen požar uz autocestu A 3, Zagreb - Lipovac, na 120. kilometru kod Novske. Dojava o požaru stigla je oko 13,30 sati, a gasili su ga pripadnici DVD Novska. Požar je ugašen u 15,15 sati, a izgorjelo je oko 4 hektara niskog raslinja i trave.