Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon višesatne intervencije

Lokaliziran požar na Učki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki požar koji je buknuo sinoć oko 18,30 sati na Učki iznad sela Brest, kod vojnog poligona, nakon višesatne intervencije pripadnika javnih vatrogasnih postrojba (JVP) Pazin i JVP Buzet lokaliziran je noćas oko 1,30 sati, a tijekom noći na požarištu je uspostavljeno dežurstvo, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Gašenje požara otežavala je jaka bura. Izgorjelo je oko 15 hektara šume, niskog raslinja i trave. DC 112 također je izvijestio kako je požar kod Pule, na predjelu Most Raša, koji je dojavljen oko 17 sati ugašen oko 19,10 sati. Gasili su ga vatrogasci JVP Pula, a izgorjelo je 10 hektara trstike, niskog raslinja i trave.

Pročitajte i ovo Bjeloglavi sup - 1 suživot s ljudima Najveća ptica u Hrvatskoj nakon stotinu godina vratila se na Učku: "Promatrali smo ih i nakon mjesec dana prvi put zabilježili mladog ptića u gnijezdu" Slika nije dostupna Izgorjelo oko 7,5 hektara trave Lokalizirani požari u Kaštelima: Vatrogasci dežurali tijekom noći na požarištu

Požar na području između Čilipa i Gruda, koji je dojavljen oko 13,30 sati ugašen je sinoć oko 19,15 sati. U gašenju su sudjelovali pripadnici državne vatrogasne postrojbe (DIP) Dubrovnik, JVP Konavle te dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Čilipa i DVD Gruda. Izgorjelo je 5,2 hektara čempresa i borove šume.

Također je ugašen požar uz autocestu A 3, Zagreb - Lipovac, na 120. kilometru kod Novske. Dojava o požaru stigla je oko 13,30 sati, a gasili su ga pripadnici DVD Novska. Požar je ugašen u 15,15 sati, a izgorjelo je oko 4 hektara niskog raslinja i trave.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene