Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Ministarstvu nemaju informacija

Libijski pobunjenici zarobili 17 Hrvata?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijski pobunjenici tvrde da su zarobili stotine osoba, među kojima ima mnoštvo stranaca, izvijestili su iz međunarodnog Crvenog križa. Pobunjenici tvrde da su uhitili strane plaćenike, među njima i 17 Hrvata.

Portal swissinfo piše da su pobunjenici, odnosno članovi libijskog Državnog prijelaznog vijeća (TNC) objavili da je među zarobljenicima 17 Hrvata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni"

'Prema zatvorenicima se dobro postupa. Oni koji nisu počinili zločine bit će pušteni nakon ispitivanja, a ostalima će biti suđeno', kazao je član libijskog Prijelaznog nacionalnog vijeća zadužen za pravosuđe Mohamed al-Alagy, dodajući da su u 'Tripoliju uhićeni (strani) plaćenici, među kojima i 17 Hrvata'.

Izaslanstvo Crvenog križa posjetilo je zarobljenike kako bi utvrdili u kakvim ih uvjetima drže pobunjenici te kolika je potreba za medicinskom pomoći, ali nisu objavili detalje.

U Ministarsvstvu vanjskih poslova kažu da nemaju takvih informacija. Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Berislav Živković je kazao kako još nisu dobili nikakvu službenu informaciju da su u Libiji zarobljeni Hrvati. Ističe kako je MVP u kontaktu s libijskim veleposlanstvom u Zagrebu, kao i ostalim veleposlanstvima kako bi utvrdili je li među uhićenima uistinu ima hrvatskih državljana. No, Živković napominje kako je većina Hrvata iz Libije evakuirana još krajem veljače i početka ožujka te da od tada nitko nije zatražio diplomatsku pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene