Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izjava premijera Milanovića uoči presude Radimiru Čačiću, izazvala je rekacije domaćih političara.


Jučerašnja izjava premijera Milanovića da je hrvatsko pravosuđe bolje od mađarskog izazvala je oštru kritiku, kako u Mađarskoj tako i u Hrvatskoj. Tužitelj, ali i mađarski odvjetnik Radimira Čačića zaključili su kako je komentar hrvatskog premijera nekorektan i štetan. Slično misle i naši saborski zastupnici.

Vezani članci Radimir Čačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Radimir Čačić otkrio koga će predsjednik Milanović predložiti za čelo Vrhovnog suda Zoran Milanović Reakcije na izjavu Zorana Milanovića o epidemiji u BiH: "Sve nas je uvrijedio. Treba ga proglasiti nepoželjnom osobom"

>> VIDEO: Čačić KRIV po svim točkama optužnice!

>> Milanović: Čačić ostaje u Vladi. Mjerilo je pravomoćna presuda

'To je tako paušalno izrečeno, niti se to može uspoređivati, a uostalom koje studije je to gospodin premijer izrekao? Ja ne znam, možda vi znate, možda on zna, neka kaže', rekao je saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić. 'Evo jučer je on to izjavio u Bruxellesu. Jako mi je naporno tumačiti misli i riječi premijera Milanovića', dodao je Dragutin Lesar, zastupnik Hrvatskih laburista.

'Sve se to naravno uvijek može tumačiti kao pritisak, kao omalovažavanje pravosuđa, osobito sudova i naravno to je sklizak i opasan teren na kojem se predsjednik svake Vlade može debelo i nepovratno poskliznuti', rekla je Jadranka Kosor i dodala kako Europa zasigurno na takvo što neće gledati s oduševljenjem.

'Nije niti moj posao niti namjera, niti da objašnjavam, niti branim niti prevodim što je predsjednik Vlade htio reći, mislim da je za onoga tko je htio dobronamjerno shvatiti poruku da je to mogao', pokušao je obraniti premijera Neven Mimica, prvi potpredsjednik Vlade. 'Mislim da je izjava bila na onom mjestu neprimjerena i ishitrena', rekla je zastupnica HDZ-a, Ana Lovrin.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.