Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Slučaj je iskorišten za harangu'

Milanović: Čačić ostaje u Vladi. Mjerilo je pravomoćna presuda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović u Bruxellesu je rekao da je jedino mjerilo pravomoćnost presude i da će Radimir Čačić ostati u Vladi i nakon izricanja presude.

U očekivanju izricanja presude za prometnu nesreću u Kaposvaru koju je prije dvije i pol godine skrivio sada prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, premijer je i danas ponovio kako je Hrvatska bolja od Mađarske što se tiče vladavine prava.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Zoran Milanović "Lažu vas" Milanović o Turudiću: "To mu je najbolja stvar koju je napravio"

Ponovio je slučaj menadžera Zsolta Hernadija za kojeg Mađarska nije ni dopustila istragu u Hrvatskoj. Novinarka mu je rekla kako to i nije usporedivo s obzirom da Hernadi nije političar. Milanović je dogovorio kako se ovdje radi o političkoj etici i da tu treba biti element volje.

>> Kosor: Ako Čačića osude iste sekunde mora otići iz političkog života

Na pitanje hoće li Čačić ostati u Vladi, Milanović je rekao da je jedino mjerilo toga pravomoćna presuda, a ova koja mu se izriče danas je nepravomoćna.

Premijer je napomenuo da je taj slučaj iskorišten za harangu protiv Čačića, ali da je zbog svoje nesmotrenosti i Čačić tome doprinio, međutim Milanović dodaje da on kao predsjednik Vlade to neće dopustiti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene