Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako se naglo otopi snijeg

Ledena kiša stvara probleme: Vojska ostaje u Gorskom kotaru, a spremni su i za scenarij poplava

Marko Balen i natporučnik Dražen Lukunić (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Marko Balen i natporučnik Dražen Lukunić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mišel Šćuka, načelnik općine Ravna Gora (Foto: Dnevnik.hr) Mišel Šćuka, načelnik općine Ravna Gora (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Hrvatsku je zahvatio hladni val (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatsku je zahvatio hladni val (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatsku je zahvatio hladni val (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Hrvatsku je zahvatio hladni val (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Balen i natporučnik Dražen Lukunić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Obilni snijeg i dalje najveće probleme stvara u Gorskom kotaru i Lici. Najteže je stanje u općini Ravna Gora, gdje zajedno s mještanima i vatrogascima metar i pol visok snijeg s krovova najugroženijih objekata čisti i vojska.

21:04 Natporučnik Dražen Lukunić u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Markom Balenom rekao je da je vojska u petak čistila snijeg na području Delnica i Ravne Gore. Kao i ranijih dana, Lukunić poručuje da vojska ostaje u Gorskom kotaru do daljnjeg. Na kraju je poručio da je vojska spremna i za scenarij poplava, ako bi došlo do naglog zatopljenja i otapanja ogromne količine snijega koji je zameo čitav Gorski kotar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Marko Balen i natporučnik Dražen Lukunić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Hrvatsku je zahvatio hladni val (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr

20:29 - Ledena kiša stvara probleme u prometu, a ako ovano nastavi stvorit će probleme ljudima i u svakodnevnom životu, izvijestio je za Dnevnik Nove TV Marko Balen iz Ravne Gore. Civilna je zaštita tijekom dana imala posla i u Lokvama, a u Ravnoj Gori civilima je u pomoć priskoćila i hrvatska vojska.

U Ravnu Goru stigla i vojska

Nikome na ruku ne ide kiša koja pada pri temperaturi zraka od -2 stupnja Celzijeva i ledi se u dodiru s tlom.

Ledena kiša ograničava i otežava promet diljem Hrvatske, no dobra je vijest da za razliku od prijepodneva, kamioni s prikolicama i poluprikolicama posljepodne smiju prometovati svim dionicama autoceste.

Marko Balen je u Ravnoj Gori gdje je spašen krov sportske dvorane koji se počeo savijati pod velikom količinom snijega i njegove težine. Spašen je i krov na gospodarstkom centru, a strojevi sada uklanjaju snijeg koji su ljudi tijekom dva dana bacali s krova.

Nije baš najbolja situacija jer tijekom cijelog dana pada kiša koja se povremeno pretvara i u ledenu kišu, temperature su između minis jedan i minus 2 što ne ide na ruku ljudima koji već danima danonoćno spašavaju imovinu.

Marko Balen i natporučnik Dražen Lukunić (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Mišel Šćuka, načelnik općine Ravna Gora (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Načelnik općine Ravna Gora, Mišel Šćuka (HDZ) objašnjava kako su do sada spasili gospodarske objekte, ambulantu u Ravnoj Gori, i sportska dvorana koja je u sklopu škole. U Ranoj Gori u pomoć je došla u petak i hrvatska vojska jer su, kakao objašnjava načelnik iscrpili do sada sve svoje snage koje su mogli i imali na području općine, pa im je preostalo jedino tražiti pomoć vojske.

Načelnik je također istaknuo kako im dodatne probleme stvara ledena kiša te dodao kako će upravo ona stvoriti dodatne probleme, jer je još napadalo malo snijega i sada će težina na krovovima biti još značajnija.

''Ovaj snijeg što je sada pao još će dodatno otežati sve to, ove akcije koje smo radili proteklih dana bile su zbog toga jer je naglašavam ova kiša samo će otežati dodatno ovaj snijeg koji je pao pa će težina na krovovima biti tri puta veća, nego što je bila pod snijegom'', rekao je načelnik.

Uklanjanje snijega s krovova u Ravnoj Gori se nastavlja do mraka, a na svemu zajedničkim snagama rade i pripadnici Civilne zaštite i DVD-ova te Hrvatska vojska.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene