Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LEAP Summit

LEAP Summit u Zagrebu okuplja renomirane predavače iz svijeta multinacionalnih kompanija, poduzetništva i tehnologije

PR
PR Foto: PR
Međunarodna multidisciplinarna konferencija ove se godine održava u sedmom izdanju.

Zanima li vas kakve su nove prilike za posao i karijeru na raspolaganju? U kojoj je fazi tržište i kako na njega utječe razvoj tehnologije? Ili ste možda najviše zainteresirani za pitanja održivosti? Koja god vas tema suvremenog poslovnog života zanimala, ovo je konferencija za vas!

LEAP Summit 2022 održava se 12. i 13. svibnja u Zagrebu, u Branimir Mingle Mallu - CineStar Zagreb. Sudionike koje će okupiti očekuje veliki „skok“ za motivaciju i poznavanje područja koja su relevantna za njihovu budućnost. Sudionici iz više od 20 zemalja pratit će izlaganja više od 60 domaćih i inozemnih predavača koji su već ostvarili velike uspjehe na tri različite pozornice: LEAP stage, Ideas & Tech by EEN i Green stage. Teme na kojima će biti najveći naglasak obuhvaćaju poduzetništvo, inovacije, digitalne tehnologije, održivi razvoj i EU Green Deal te startup i razvoj karijere.

PR PR Foto: PR

Posebnost ovogodišnjeg LEAP-a je i činjenica da se održava u Europskoj godini mladih. Važno je da mladi prepoznaju svoju važnu ulogu u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti, a ovakva je konferencija pravo mjesto za razmjenu ideja i znanja koji omogućavaju takav razvoj, kao što su to i aktivnosti inicijativa poput ALMA-e, Erasmusa+ ili Europskih snaga solidarnosti. Svoje ideje možete dodatno razviti i praćenjem aktivnosti u sklopu Europskog zelenog plana i Digitalne tranzicije, koje se fokusiraju na ulaganja u projekte energetske i zelene tranzicije te širenje digitalnih vještina i nacionalne infrastrukture.

Očekuje se i dolazak predstavnika tvrtki, start-upova i freelancera koji žele ostati u toku s novitetima, kao i drugih dionika koji žele uspostaviti međunarodnu poslovnu suradnju te istražiti nova tržišta. Primjerice, oni koji traže međunarodne prilike zasigurno će čuti važne informacije od Jaime Ruiz Huescar, stručnjakinje Europske komisije za e-mobility i smart mobility, dok entuzijasti za inovacije ne smiju propustiti nastup Lidije Kralj, stručnjakinje za umjetnu inteligenciju i podatke. Široka lista predavača uključuje i imena poput Josipe Majić, Zvonimira Matutinovića, Ance del Rio, Ivana Božića, Marija Žižeka, Igora Strejčeka, Vlatka Tutića, Damira Ciglara, Andreja Ribičića, Lane Jurčević, Puje Chakraborty, Miroslava Varge, Morane Zibar i Domagoja Jakopovića Ribafisha, a potpuna lista govornika dostupna je na službenim stranicama LEAP Summita. Među dosad najavljenim panelistima su predstavnici iz tvrtki IBM iX, Rimac Technology te Infobipa, a zainteresirani za tehnologije će sigurno posjetiti i predavanje Elisabette Lamboglia, inženjerke Europske svemirske agencije.

PR PR Foto: PR

Uz predavanja, panele i debate, bonus ove konferencije je i bogat neformalni program koji svim posjetiteljima konferencije pruža priliku za networking, pokretanje i/ili širenje poslovanja te informiranje o novim poslovnim prilikama. Potonje će biti dostupne u većem broju i u Hrvatskoj, jer se uskoro očekuje 146 investicijskih projekata i 76 reformi u vrijednosti od 6.3 milijarde eura iz Mehanizma za oporavak i otpornost, kao jednog segmenta instrumenta NextGenerationEU.

Generalni partner konferencije LEAP Summit je Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, a organizator je Hrvatski ured za kreativnost i inovacije, neprofitna organizacija osnovana s ciljem promicanja poduzetništva i neformalnih edukacija. Više informacija i svoju besplatnu ulaznicu potražite na www.leapsummit.com

PR PR Foto: PR

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene