Obavijesti Video Pretražite Navigacija
akcija se nastavlja

Ministrica Blaženka Divjak objavila važnu vijest za provjeru lažnih diploma u školama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak objavila je važnu vijest o krivotvorenju diploma. Fakulteti više ne bi trebali naplaćivati provjeru diploma.

''Upravo sam dobila važne vijesti iz Porezne uprave u vezi s akcijom provjere lažnih diploma. Potvrđeno nam je kako su od plaćanja provjere diploma oslobođene sve ustanove iz područja odgoja i obrazovanja te znanosti i visokog obrazovanja, što znači da fakulteti koji naplaćuju provjeru diploma školama to ne bi trebali raditi'', objavila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Dan borbe protiv korupcije S lažnom diplomom više od 20 godina predavala engleski, otkrivena i lažna svjedodžba kuharice Diplome, ilustracija (Foto: Getty images) tko još nema diplomu? Profesori nisu jedini: U tijelima vlasti lažu da su završili i srednju školu, niz krivotvorenih isprava – u ministarstvima


''Pokušali smo sa svim sveučilištima i fakultetima i ranije dogovoriti besplatnu provjeru diploma, što smo i uspjeli sa 60 posto institucija koje provjere ne naplaćuju u dogovoru s Ministarstvom'', napisala je na Facebooku.

''Ponavljam da se radi o antikorupcijskoj mjeri i da je važno očistiti sustav od varalica i osnažiti povjerenje u sustav odgoja i obrazovanja.
Ponosna sam na naše škole koje su promptno reagirale i sustavno provode mjere provjere, pa je naš sustav sada uzor drugima kao što to i inače obrazovanje treba biti'', zaključila je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene