Ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)
Ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić)

Pronađena je nova, dvanaesta lažna diploma. Novi slučaj zabilježen je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.


Radi se o muškarcu koji je bio zaposlen u čak dvije bjelovarske škole: Ekonomskoj i birotehničkoj školi te Medicinskoj školi.

Vezani članci Diploma, ilustracija (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Lažni profesor predavao 26 godina: U srednjoj školi u Varaždinu pronađena još jedna krivotvorena diploma Ministrica Divjak (Foto: Arhiva/marko Prpic/Igor Soban/Pixsell) Pronađena nova lažna diploma: U dvije osnovne škole predavala biologiju i kemiju

Ministarstvo obrazovanja portalu DNEVNIK.hr potvrdilo je da je pornađena nova krivotvorena diploma.

Lažni profesor jučer je dobio izvanredni otkaz u obje škole.

Muškarac je posjedovao lažnu diplomu s jednog od fakulteta iz Graza u Austriji. Na temelju krivotvorene diplome na kojoj stoji da ima titulu mr. sc. latinskog jezika i povijesti zaposlio se u Medicinskoj školi, u kojoj je punih 17 godina predavao latinski i povijest, prenosi bjelovar.live.

Ravnateljica Medicinske škole Biljana Balenović rekla je da ''profesor'' nikada i ničim nije odavao da ne zna što radi.

Muškarac s lažnom diplomom 2011. godine dobio je nagradu Ponos Hrvatske i statuu "Srce na dlanu". Nagradu koja se dodjeljuje onima kojima su ugrozili sebe da bi spasili druge lažni profesor dobio je zbog priče prema kojoj je pred zgradom bjelovarske Medicinske škole stao u obranu učenika kojeg je maltretirala skupina starijih dječaka.