U Splitu je održana tribina pod nazivom Istina o istanbulskoj konvenciji u organizaciji Hrvatske zajednice bračnih susreta i Hrvatske udruge Benedikt.

Galerija


Na tribini je gostovao i izlagao Ladislav Ilčić, predsjednik stranke HRAST, koji je tvrdio da je Istanbulska konvencija samo način da se progura određena rodna ideologija. Navodio je primjere u kojima bi to bilo nepoželjno, a jedan od njih je i primjer muškaraca koji ulaze u ženski sport.

Vezani članci U građanskoj inicijativi Narod odlučuje nezadovoljni (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Narod odlučuje: Potpisa ima dovoljno, a mi komentiramo samo službene laži ministra Kuščevića Lovro Kuščević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar Kuščević za DNEVNIK.hr: "Povjerenstvo još uvijek radi na provjeri svih potpisa za referendum, ovo su spekulacije"

"Mislim da upravo žene, na ovaj način, s ovom ideologijom mogu nastradati, jer zamislite da vam dođe sad nekakva kolegica visoka 190 cm s 90 kg i igra s vama rukomet ili, ne daj Bože, nekakvu borilačku vještinu", poručio je Ilčić.