Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Zaista sam frapiran i ogorčen ovom presudom. To doživljavam presudom protiv mene', rekao je nakon presude Vlatko Kupreškić.


'Ovo je presuda svima nama. Moj je savjet generalima da ne klone duhom, te da sve snage ulože u žalbeni postupak. Ja sam doživio ovakvu presudu i prošao sam žalbeni postupak, dobro je završilo, valjda će i njima tako', rekao je Vlatko Kupreškić. 

Vezani članci Ivana Petrović - 2 Komentar Ivane Petrović: "Kad netko bude optužen, mi odmah moramo provjeravati ima li on slučajno BiH državljanstvo. Vlada već sutra mora poslati u Sabor izmjenu zakona" Vrhovni sud 11 godina zatvora za ubojstvo: Majci troje djece Vrhovni sud potvrdio kaznu jer je ugušila novorođenu bebu

Kupreškić smatra kako se hitno mora nešto poduzeti jer je ovo presuda protiv Hrvatske, te ako ne učinimo nešto loše nam se piše.

'I nama je optužnica sadržavala kategoriju progona, to je vrlo teško dokazivo. Na haškom sudu nije princip da oni dokažu krivnju, već mi moramo dokazati nevinost. To je apsurd', rekao je Kupreškić, koji je prije same presude bio optimističniji. 

>> Braća Kupreškić: 'Čekanje presude nam je bio najteži trenutak'