Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Ogorčen sam, ovo je presuda i protiv mene'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Zaista sam frapiran i ogorčen ovom presudom. To doživljavam presudom protiv mene', rekao je nakon presude Vlatko Kupreškić.

'Ovo je presuda svima nama. Moj je savjet generalima da ne klone duhom, te da sve snage ulože u žalbeni postupak. Ja sam doživio ovakvu presudu i prošao sam žalbeni postupak, dobro je završilo, valjda će i njima tako', rekao je Vlatko Kupreškić. 

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

Kupreškić smatra kako se hitno mora nešto poduzeti jer je ovo presuda protiv Hrvatske, te ako ne učinimo nešto loše nam se piše.

'I nama je optužnica sadržavala kategoriju progona, to je vrlo teško dokazivo. Na haškom sudu nije princip da oni dokažu krivnju, već mi moramo dokazati nevinost. To je apsurd', rekao je Kupreškić, koji je prije same presude bio optimističniji. 

>> Braća Kupreškić: 'Čekanje presude nam je bio najteži trenutak'

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene