Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IDE U BORBU S LISTAMA ČEKANJA

Kujundžić o ostanku u Vladi: "Neću biti tužan ako ne budem radio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Govoreći o uvođenju tzv. prioritetnih listi čekanja na operacije i pretrage, ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u četvrtak da bi kroz nekoliko dana trebao započeti pilot projekt, a za mjesec dana prioritetne liste čekanja trebale bi se početi primjenjivati u svim bolnicama.

"U ponedjeljak imam prezentaciju informatičke kuće i očekujem da ćemo u narednih nekoliko dana krenuti s pilot projektom", izjavio je Milan Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade dodavši kako bi nakon toga primjena u bolnicama trebala početi kroz mjesec dana.

Pročitajte i ovo Očni pregled (Foto: Dnevnik.hr) na preporuju kujundžića Kad se Bago prije 10 mjeseci pokušao naručiti kod okulista, morao je čekati 242 dana. Evo kakvo je stanje danas Slika nije dostupna oštra kritika Predsjednica kontra Kujundžića: "Žao mi je što rekonstrukcijom Vlade nije zahvaćeno zdravstvo"

Prioritetne liste primjenjivat će se u svim bolnicama i odnosit će se na pacijente s najtežim bolestima, koji ne smiju čekati duže od 10-15 dana, pojasnio je Kujundžić.

Ministar zdravstva tvrdi da je trenutno na listama čekanja oko 750.000 pacijenata te da se taj broj bitno ne mijenja.

"U nekim bolnicama liste nešto porastu, u nekima se čeka manje, ništa se dramatično ne događa. Problem lista čekanja ne može riješiti nitko u svijetu, pa ni u Hrvatskoj. Trebalo bi puno dodatnog novca i alata da bi se to riješilo. Ali bit je da oni koji ne smiju čekati - ne čekaju. Sve drugo je, nažalost, problem svjetske medicine, pa i hrvatske", rekao je Kujundžić.

Na upit o imenovanju novih ministara odgovorio je kako ne zna ništa o tome, a na pitanje ostaje li on u Vladi rekao je kako je došao raditi, a zdravstvo je težak resor.

"Došao sam raditi, a neću biti tužan ako i ne budem radio. Zdravstvo je uistinu težak resor", poručio je Kujundžić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene