Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osječke afere

Kriza vlasti zbog parkiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon afere s kioscima, nakon koje je HSP-ov direktor završio u pritvoru, osječka gradska vlada mogla bi pasti zbog još jednog štetnog ugovora, onog o dodjeli koncesije za naplatu parkiranja.

Đapićevi koalcijski partneri ne mogu se dogovoriti treba li se novac od naplate parkiranja slijevati u gradsku ili privatnu blagajnu. 

Pročitajte i ovo Bruna Esih ušla je u Hrvatsku stranku prava "Bog i Hrvati" Zvijezda hrvatske desnice vraća se u politiku: Bruna Esih učlanila se u poznatu stranku i najavila borbu Ilustracija logično? Znate li da je na nekim mjestima u SAD-u zabranjeno parkirati unatrag? Razlozi su zanimljivi

Osijek bi tako mogao dobiti povjerenika, samo šest mjeseci prije redovnih lokalnih izbora. Za sada izlazak iz koalcije najavljuje samo jedan ali čini se presudan član - HNS. 

Naime, naplatu parkiranja godinama vrši privatna tvrtka, koja gradu plaća koncesiju. HNS je naručio studiju o isplativosti raskida tog ugovora i došao do zaključka da grad s ovakvim ugovorom gubi veliki novac. 

Ova politička stranka smatra da je puno isplativije da grad Osijek preuzme taj posao i tim novcem financira druge projekte. HSP se ne slaže, smatra da je raskid ugovora skup. 

A ako nema dogovora, nema koalicije, nema ni gradske vlasti. 

Više o novoj krizi koja potresa Osijek saznajte u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene