Žitaricama do novca
Žitaricama do novca Foto: Robert Ani?/ Pixsell

Sisačko-moslavačka policija osumnjičila je 37-godišnjakinju da je kao odgovorna osoba tvrtke za uzgoj žitarica s područja Velike Ludine počinila subvencijsku prijevaru, ostvarivši uz pomoć krivotvorene dokumentacije pravo na poticaj u iznosu višem od 400 tisuća kuna.


U veljači 2015. godine ona je Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Sisku predala krivotvorenu presliku ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta, koje je u vlasništvu oštećenog 30-godišnjaka pa je temeljem toga na račun njezina trgovačkog društva, registriranog za uzgoj žitarica, mahunarki i uljanog sjemena, isplaćeno 417.325 kuna, izvijestila je u utorak sisačko-moslavačka policija.

Vezani članci Štala, ilustracija Kakva je krvna slika hrvatske poljoprivrede? "Malo je nelogično da smo mi država koja ne zna koliko ima stoke ili zemljišta" Slika nije dostupna Šokantni podaci: Evo kako se vara na poticajima za pašnjake koji ne postoje

Nakon dovršenih istraživanja osumnjičena je kazneno prijavljena za subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave, dok je njezina tvrtka prijavljena za subvencijsku prijevaru. (Hina)