Žitaricama do novca
Žitaricama do novca

Sisačko-moslavačka policija osumnjičila je 37-godišnjakinju da je kao odgovorna osoba tvrtke za uzgoj žitarica s područja Velike Ludine počinila subvencijsku prijevaru, ostvarivši uz pomoć krivotvorene dokumentacije pravo na poticaj u iznosu višem od 400 tisuća kuna.


U veljači 2015. godine ona je Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Sisku predala krivotvorenu presliku ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta, koje je u vlasništvu oštećenog 30-godišnjaka pa je temeljem toga na račun njezina trgovačkog društva, registriranog za uzgoj žitarica, mahunarki i uljanog sjemena, isplaćeno 417.325 kuna, izvijestila je u utorak sisačko-moslavačka policija.

Vezani članci Maline (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Na bobici kojoj se okreće sve više Slavonaca zarada višestruko veća nego na kukuruzu: "Ne možeš ni ubrati koliko se može prodati" Slika nije dostupna Šokantni podaci: Evo kako se vara na poticajima za pašnjake koji ne postoje

Nakon dovršenih istraživanja osumnjičena je kazneno prijavljena za subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave, dok je njezina tvrtka prijavljena za subvencijsku prijevaru. (Hina)