Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Subvencijska prijevara

Prevarila sustav: Na osnovi žitarica došla do više od 400.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisačko-moslavačka policija osumnjičila je 37-godišnjakinju da je kao odgovorna osoba tvrtke za uzgoj žitarica s područja Velike Ludine počinila subvencijsku prijevaru, ostvarivši uz pomoć krivotvorene dokumentacije pravo na poticaj u iznosu višem od 400 tisuća kuna.

U veljači 2015. godine ona je Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Sisku predala krivotvorenu presliku ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta, koje je u vlasništvu oštećenog 30-godišnjaka pa je temeljem toga na račun njezina trgovačkog društva, registriranog za uzgoj žitarica, mahunarki i uljanog sjemena, isplaćeno 417.325 kuna, izvijestila je u utorak sisačko-moslavačka policija.

Pročitajte i ovo Polje uljane repice Nezadovoljni su Stroga zakonska regulativa koči uzgoj popularne poljoprivredne kulture: Poljoprivrednici moraju ispuniti cijeli niz obveza... Izabrao poljoprivredu - 1 Bolja Hrvatska David Pejić izabrao je poljoprivredu i nije požalio: "U pozadini mog uma uvijek je bila želja da se priključim obiteljskoj misiji"

Nakon dovršenih istraživanja osumnjičena je kazneno prijavljena za subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave, dok je njezina tvrtka prijavljena za subvencijsku prijevaru. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene