Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nešto kasnije nego inače

Stigla sezona grijanja, no što će biti s cijenama? "Velika je promjena u dva dana, jedno 10-15 stupnjeva"

Aktualno Galerija Kreće sezona grijanja - 2 Kreće sezona grijanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kreće sezona grijanja - 1 Kreće sezona grijanja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kreće sezona grijanja - 3 Kreće sezona grijanja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Kreće sezona grijanja - 4 Kreće sezona grijanja - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kreće sezona grijanja - 5 Galerija 1/5 >>
Za više od 130.000 kućanstava u šest gradova kreće sezona grijanja. Toplina u radijatorima krenula je nešto kasnije nego što je to bilo prijašnjih godina. Razlog tome su visoke temperature ovih dana.

Bablje ljeto nestalo je u trenu. Temperature su niže i za dvadesetak stupnjeva. Upravo to upogonilo je grijanje, toplina je krenula cijevima.

"Svi gradovi koji su proglasili početak ogrijevne sezone započinju s puštanjem grijanja, to u principu znači da se uključuju pumpe, namješta regulacija, dopunjava sustav, znači priprema sustav za ozbiljnije hladnoće", rekao je Jurica Brnas iz HEP-ove službe za eksploataciju.

Sezonu grijanja s veseljem je dočekao i Milan Orlović. Iz kratkih hlača, kaže doslovno je uskočio u vestu.

"Na sreću pa je počelo jutros. Hvala Bogu svi smo očekivali, jer velika je promjena u dva dana, jedno 10-15 stupnjeva, ljudi bi se isprehlađivali", komentirao je za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Tomislav Bošnjak, hrvatski veleposlanik u Egiptu Za Dnevnik Nove TV Veleposlanik RH o hrvatskim državljanima iz Gaze: "Jedna je grupa već jako blizu graničnog prijelaza prema Egiptu"

Unatoč nestabilnom tržištu energenata, za one koji se griju putem toplane nema straha.

"Prema uredbi Vlade znači neće se mijenjati cijena toplinske energije, zadržat će se onaj nivo kakav je bio prošle godine", kaže Brnas.

Vijest je to koja će obradovati više od 130.000 korisnika u šest gradova.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Rat na Bliskom istoku FOTO/VIDEO Izraelska policija počinje naoružavati civile. Iranci poručuju da je širenje sukoba u neizbježnoj fazi

"Što se tiče cijene zadovoljan sam jer znam da je sve skupo, dobijemo nešto i poticaja, nek cijena samo ostane, živio tko je to uspio napraviti, nemamo se što buniti, neka ostane ovako", poručio je Orlović.

Što se ne može reći za temperaturu koja bi prema kraju tjedna ipak trebala biti viša.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene