Radio 101
Radio 101 Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kultni zagrebački radio 101, odlazi u povijest. Vijeće za elektroničke medije danas mu nije produljilo koncesiju.


"Kao najpovoljniji ponuditelj, temeljem provedenog postupka tajnog glasovanja, izabrano je trgovačko društvo TOP RADIO d.o.o. i to sa šest glasova. Jedan glas dobio je ponuditelj ZWEI 01 d.o.o. Navedenom odlukom trgovačkom društvu TOP RADIO d.o.o. dodjeljuje se radijska koncesija na predmetnom području na razdoblje od 15 godina", objavljeno je na stranicama Vijeća. 

Vezani članci Slika nije dostupna Zalazak Stojedinice: 'Bili smo prvi u svemu, pa tako i u stečaju' Slika nije dostupna Vrhunac agonije Radija 101: Pokrenut stečaj

Za koncesiju na tu frekvenciju ponude su dali Top Radio d.o.o., Dvadesetičetirisedam d.o.o, Zwei 01 d.o.o, HURiN promocija d.o.o, 101 FM Radio d.o.o., Nepce svijet d.o.o., Crodux inženjering d.o.o., ali i Radio 101 d.o.o, tvrtka kojoj je vlasnik Thomas Alexander Thimme i kojoj je ponuda za produljenje koncesije na posljednjem natječaju bila odbijena zbog nepotpune dokumentacije.

U sudskom registru stoji kako je odabrana tvrtka Top Radio osnovana 24. travnja 2021. Kao osnivač se navodi Ivan Jurić-Kaćunić. 

Novi postupak dodjele koncesije bio je pokrenut 9. lipnja nakon gašenja Radija 101 u eteru jer mu nije bila produljena koncesija, a tome je prethodio sastanak predstavnika Radija 101, Hrvatskog novinarskog društva (HND) i VEM-a gdje je zaključeno da će se u što kraćem roku raspisati nova obavijest o namjeri davanja koncesije.

Popularna "Stojedinica" osnovana je 1984. kao Omladinski radio, najveći trenutak slave imao je kada se, zbog najave gašenja u studenom 1996. na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačić održao skup potpore na kojem se okupilo više od 100.000 ljudi.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju