Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pokrenut je stečaj Radija 101 i nakon dva mjeseca štrajka, tridesetak zaposlenika od sutra više nema posao.


Za sve krive sad već bivšeg predsjednika Uprave Dragu Perića, koji po njima nije ništa učinio. On pak krivnju svaljuje na staru upravu, na čelu s Darijom Dusperom, koja je napravila 20 milijuna kuna dugova.

Vezani članci Slika nije dostupna Predsjednik Vijeća za elektroničke medije: ''Koncesiju za 101 MHz Top Radiju treba oduzeti'' Slika nije dostupna Policija na radiju 101

Mnoge generacije odrasle su slušajući kultni zagrebački Radio 101. No, danas je slika potpuno drugačija i radijski program jedva da se odvija, zaposlenici su već dva mjeseca u štrajku, a pokrenut je i stečaj. 'Mi smo bili prvi u svemu, pa smo valjda prvi i u stečaju. Uz nagomilane financijske probleme pojavio se problem kadra, programa i organizacije i zapravo, Radio 101 posljednjih 2, 3 mjeseca proživljava jednu agoniju', kazao je suvlasnik Željko Matić.

>> Vrhunac agonije Radija 101: Pokrenut stečaj

Godinama u lošem stanju

Loše stanje na Stojedinici vladalo je godinama, no dolaskom nove Uprave prošle godine, situacija se znatno pogoršala. 'Jednostavno, takva je atmosfera zavladala, stalno je bilo da su krivi drugi, stalno se tražio neki krivac za nešto, ne netko tko bi mogao pokrenuti situaciju na bolje, nego mi smo samo tapkali na mjestu', tvrdi suvlasnica i novinarka Maja Šudić.

Iako već mjesecima nisu dobili plaću, zaposlenici i dalje rade, te se nadaju da će nakon pokrenutog stečaja napokon dobiti bar dio koji im pripada.

Zadnja plaća prije više od godinu dana

'Zadnju pravu plaću, znači živu lovu sa doprinosima, primili smo u 11 mjesecu 2009.godine', tvrdi član sindikata Goran Bernobić dok bivši predsjednik Uprave Drago Perić kaže kako su iz situacije mogli izaći samo voljom koja nije bila dovoljna.

Za bivšeg predsjednika Uprave kriva je stara uprava koja je nagomilala 20 milijuna kuna dugova. Zbog svega toga, Perić je podnio kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora Darija Duspera.

No, zaposlenicima je to najmanje bitno. Iako su od sutra nezaposleni Radio 101 će raditi do proljeća, kada će biti prva skupština vjerovnika. Do tada se nadaju da će vratiti povjerenje slušatelja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju