Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Trgovačkom sudu u Zagrebu pokrenut je stečaj Radija 101. Branko Petanjek je od danas upravitelj koji će voditi stečajni postupak.


Uprava Radija 101 još je jučer izvijestila da postoje tri stečajna zahtjeva, jedan od bivšeg radnika i dva od sadašnjih zaposlenika, te da stečajni postupak nije moguće izbjeći čak i ako se namire njihovi zahtjevi.

Vezani članci Mikseta na radiju Predsjednik Vijeća za elektroničke medije: ''Koncesiju za 101 MHz Top Radiju treba oduzeti'' Nikola Grmoja Grmoja primio donaciju od 10 eura, Povjerenstvo pokrenulo postupak: "Što reći, koju posluku porati?"

'Radio 101 ima oko 20 milijuna kuna duga, akumuliranih kroz zadnjih deset godina, a imovina najvjerojatnije ne vrijedi više od milijun, milijun i pol kuna. U takvu bilancu čak i najzainteresiraniji kupci nisu željeli ući', rekao je jučer predsjednik uprave Drago Perić.

>> Novinari Radija 101 u štrajku, HND ih podržava

U priopćenju se podsjetilo da je Perić, kad je preuzeo vođenje uprave krajem listopada 2009. godine, zatražio reviziju poslovanja koja do njegova dolaska nikad nije bila napravljena. Službena revizija pokazala je da su se bilance frizirale, prihodi umjetno povećavali kako bi se lažno pokazalo da Radio 101 posluje dobro, a troškovi su rasli enormno.

Očekuje se da će Radio 101 emitirati program i u stečajnom postupku, a prva skupština vjerovnika održat će se u roku od 45 dana.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju