Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je stanje na području poplavljenog Kosinja i dalje teško, ipak je malo povaljnije budući da je u posljednjih 24 sata dotok rijeke Like u akumulaciju Kruščica opao sa 327 kubičnih metara na 218 pa sada razina vode u Donjem Kosinju raste dva cm na sat.


'Za očekivati je da će vodostaj Like i dalje opadati s obzirom na stabilnije vremenske prilike', rekao je Mladen Vodička iz vodnog područja Hrvatskih voda u Otočcu.

Vezani članci Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vodostaj u Jasenovcu napokon počeo padati, a stanovništvo se nada da će im se i priroda smilovati Marko Balen(Foto: Dnevnik.hr) - 4 Teška noć u Kosinjskoj dolini: Razina vode i dalje raste, a gusti snijeg stvorio probleme na "putevima spasa"

Voda je na području Donjeg Kosinja, Selišta i drugih naselja poplavila više od 150 što kuća što gospodarskih objekata, a članovi općinskog stožera za obranu od poplava, Službe 112 i Hrvatskih voda pomažu ugroženom stanovništvu. Veza s poplavljenim područjem održava se sa 12 čamaca, međutim bilježe se česti kvarovi na plovilima, kaže Ivan Turić, načelnik općine Perušić.

Posjetu Kosinju najavio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić. (Hina)