U Kosinjskoj dolini župnik će većinu vjernika na Uskrs obilaziti čamcem. Već više od tri tjedna tamošnji stanovnici muku muče s poplavom. Šteta još nije ni zbrojena a već im prijeti nova opasnost. Naime, razina vode opet je počela rasti.

Galerija


Isušivači prostora u Draganovoj kući u Donjem Kosinju ne staju otkad se voda povukla. Magdalena iz Gornjeg Kosinja, koji je više od tri tjedna otok usred Kosinjske doline, još nije počela s pripremama za Uskrs.

Vezani članci Marko Balen(Foto: Dnevnik.hr) - 4 Teška noć u Kosinjskoj dolini: Razina vode i dalje raste, a gusti snijeg stvorio probleme na "putevima spasa" Škola u Kostajnici (Foto: Edina Zuko/PIXSELL) U Hrvatskoj Kostajnici tlo i dalje podrhtava: Grabar-Kitarović obećala da će uplatiti novac za ljude koji su ostali bez kuća

"Mislili smo da će se ta voda povući do danas pa da ćemo otići do grada uzeti što treba, ali izgleda da nas čeka rast vodostaja", rekla je Magdalena Mađer iz Gornjeg Kosinja.

Kosinjski župnik ove će godine na Uskrsne mise doći čamcem.

"Nema drugog načina nego čamcem. Voda se spustila, ali cesta je još uvijek zatvorena", rekao je vlč. Pero Jurčević, župnik Gornjeg i Donjeg Kosinja.

I nakon 20 dana većini stanovnika Kosinjske doline još uvijek jedino prijevozno sredstvo su plovila. S obzirom na vrijeme koje se ponovno počelo kvariti i obilnije oborine izgleda da će tako biti do daljnjega.

Još nije počelo zbrajanje šteta jer se čeka povlačenje vode, a ona, umjesto da opada, opet počinje opet rasti.

"Radi se o nekih tridesetak stambenih objekata. Elementarna nepogoda još ne može biti proglašena zato što je izvanredno stanje još na snazi", rekao je Mihael Kurteš, načelnik stožera CZ općine Perušić.

Vodostaj rijeke Like, kao i drugih rijeka i potoka koji se slijevaju u ovu dolinu, raste desetak centimetara na sat. Nastavi li ovako – pribojavaju se stručnjaci –stari bi most ponovno mogao biti pod vodom. Za Kosinjane bit će ovo Uskrs u znaku poplava.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr