Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od velike siječanjske poplave, u Kosinju se ništa značajno nije promijenilo. Zbog davnih planova da se i tamo sagradi još jedno akumulacijsko jezero, u tom kraju apsolutno sve stoji.


Kada je voda u kosinjskome polju dosezala i 30 metara dubine mnogi, među njima i političari, dolazili su do poplavljenog mosta i obećavali trajno rješenje problema. S vodom su, međutim, otišla i obećanja. U prostornim planovima pedeset godina Gornji Kosinj i Mlakva označeni su plavom bojom, a država toliko planira gradnju drugog akumulacijskog jezera.

Vezani članci Davor Filipović Filipović o detaljima Vladinih mjera i kako misle obuzdati inflaciju: "Očekujemo daljnji pad u ovoj godini" Novi paket mjera - 4 Detalji Vladina paketa za suzbijanje inflacije i pomoć građanima

'Mi smo 50 i više godina sustavno zakidani pa bi željeli da Vlada RH ili neki nadzorni čimbenik dođe, da vidimo relevantne ljude da se pokažu, da li izgraditi to jezero ili ne', kaže Ivan Jugović iz Donjeg Kosinja. Dok je plavo na karti, ne smije se i ne može ništa graditi i nadograđivati. Gornji Kosinj nema vodovod, ne mogu se graditi nove ceste. Kosinjane je u siječnju posjetio i potpredsjednik Vlade, Slobodan Uzelac. I on je kao i Božidar Pankretić i Darko Milinović u obilasku obećao rješenje problema, ili iseljavanje i gradnja jezera, ili micanje plana gradnje jezera.

'Ljudi žele da se njihovo ovo, gdje žive, adresa, prebivalište da se to već jedanput riješi, da znaju na čemu su, hoće li se to poplavljivati ili se neće poplavljivati', zaključuje Ivan Hodak, župnik župe Kosinj. Na odgovor će bar kako sada stvari stoje čekati još godinama, a Kosinjani su kako stvari stoje još jednom prevareni i izigrani.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju