Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

U Hrvatskoj je potvrđeno 65 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule su tri osobe

Nacionalni stožer ponovno ima presice
Nacionalni stožer ponovno ima presice Foto: DNEVNIK.hr
Prema podacima Nacionalnog stožera, u Hrvatskoj je u nedjelju 65 novozaraženih koronavirusom. Preminule su tri osobe. Aktivnih slučajeva je ukupno 855. Među njima su 142 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.

* Nacionalni stožer u nedjelju je izvijestio o 65 novooboljelih

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Ukupno su oboljele 4857 osobe, od čega 855 aktivnih slučajeva

Tijek događaja pratite u nastavku

19:14 Koronavirusom je zaražen student koji je bio angažiran kao ispomoć na Splitskom ljetu, ali nije bio u bliskom kontaktu s osobljem, glumcima i publikom te nastavak festivala nije upitan, doznaje se od ravnateljice županijskog zavoda za javno zdravstvo Željke Karin. Više doznajte ovdje.

13:59 U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 65 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, objavio je nacionalni Stožer. Tri osobe su preminule.

Aktivnih slučajeva je danas ukupno 855. Među njima su 142 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 4857 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 136 preminulo, a 3866 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 3271 osoba.

Do danas su ukupno testirane 112 003 osobe, od toga 1489 u posljednja 24 sata.

13:34 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, sedam je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Dvije osobe su s područja grada Petrinje, jedna osoba s područja Popovače, jedna osoba s područja Siska, jedna s područja Novske, te dvije osobe s područja Kutine. Od te dvije osobe s područja grada Kutine jedna osoba boravi na području grada Zagreba. Sve potrebne epidemiološke obrade su u tijeku.

13:16 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Izliječeno je 6 osoba - 4 iz Župe dubrovačke, 1 iz Dubrovnika i 1 iz Metkovića.

Ukupno su hospitalizirane 2 osobe u OB Dubrovnik. U samoizolaciji se nalazi 216 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizlacije.

12:39 Na području Zadarske županije dvoje je novooboljelih od koronavirusa. Riječ je dvije mlađe ženske osobe s područja grada Zadra. Jedna je obiteljski kontakt već zaražene osobe, dok se za drugu utvrđuju kontakti i kretanja. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 105 uzoraka.

Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano pet pacijenata, a u samoizolaciji su 193 osobe.

12:34 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava da je u posljednja 24 sata testirano je 45 uzoraka te je potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19 na području županije. Riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe.

Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19, od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja koronavirusom.

11:51 Na području Zagrebačke županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, izvijestio je županijski Zavod za javno zdravstvo.

Ukupno je na području Županije evidentirano 238 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a aktivno je trenutno 46 slučajeva.

11:05 Prema izvješću NZJZ  Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 302 obrađena testa sa područja Splitsko dalmatinske županije danas je 12 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 6 osoba, iz Sinja 4 osobe, iz Trogira 1 osoba i iz Otoka 1 osoba.

Uz 12 novooboljelih sa područja SDŽ još dvije osobe su pozitivne na COVID infekciju, i to jedna sa područja Grada Zagreba i jedan njemački državljanin, koje su testirane u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od 12 novooboljelih osoba njih četiri su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostalih 8 osoba epidemiološki obrađuje.

U samoizolaciji je 466 osoba. Devet pacijenata je na bolničkom liječenju u KBC Split, a na respiratoru su dvije osobe. 

11:03 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 16. U samoizolaciji se nalazi 38 osoba.

11:01 Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek na koronavirus je testirao 192 uzorka od kojih je samo jedan bio pozitivan, a riječ je o osobi s područja osječke Ispostave Zavoda za javno zdravstvo, izvijestio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

U toj su bolnici hospitalizirane dvije osobe više nego jučer, pa se sada na bolničkom liječenju ukupno nalazi 35 oboljelih od koronavirusa, od kojih je troje na respiratoru.

Jedan novi kontakt je stavljen u samoizolaciju, te se sada u samoizolaciji na području županije nalazi 397 osoba.

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji. Od pet provjerenih osoba, jedna na području Đakova nije zatečena na adresi stanovanja čime je utvrđeno kršenje mjera samoizolacije. 

10:58 U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji dvije su osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o ženskoj osobi iz Knina, srednje životne dobi koja je kontakt već od ranije poznate oboljele osob i mlađoj ženskoj osobi iz Tribunja za koju je epidemiološka obrada u tijeku.

S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u toj su županiji oboljele 53 osobe.Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije se nalazi 119 osoba od čega 104 osobe zbog kontakta s COVID – 19 pozitivnim osobama. Od jučer je uzorkovan jedan uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

10:02 U protekla 24 sata svi nalazi uzeti u ZZJZ Međimurske županije su negativni, izvijestio je županijski Stožer. 

9:48 U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata obavljeno je 336 testiranja i zabilježeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Posljedično tome, za 63 osobe određena je mjera samoizolacije, navodi se u priopćenju.

Jedna zaražena osoba doputovala je iz Francuske, 10 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih osoba, a tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze. Za jednu je osobu epidemiološka obrada još u tijeku.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 195 aktivnih slučajeva i 429 aktivnih samoizolacija.

9:35 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa.

U protekla 24 sata testirano je 36 osoba, od kojih je kod jedne osobe potvrđen COVID 19, 34 osobe su negativne, dok se za jednu osobu nalaz još očekuje.

Novooboljela osoba od koronavirusa nije kontakt ranije oboljelim osobama od COVIDA 19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Tako je sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno 12 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.Trenutno se u samoizolaciji na području naše županije nalazi 117 osoba.

9:23 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 15 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (5 iz Vinkovaca, 3 iz Vukovara, 2 iz Otoka, 1 iz Cerne, 1 iz Vođinaca, 1 iz Ivankova, 1 iz Starih Mikanovaca i 1 iz Tovarnika).

Trenutno je u županiji 11 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirana je 161 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4999.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 636 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 59 radnika (9 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, 21 drugi zdravstveni radnik i 8 nezdravstvenih radnika).

9:15 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 161 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 10 pozitivnih.

Sedam osoba su iz samoizolacije. Kod 2 osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom. Za 1 osobu u tijeku je epidemiološka obrada.

9:07 Na području Primorsko-goranske županije danas nema novooboljelih od COVIDA-19, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

9:05 Tijekom subote je u Općoj bolnici Pula na Odjelu za infektologiju, preminula osoba zaražena koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminula je osoba bila 1919. godište te je imala više kroničnih bolesti, a bila je korisnik doma za starije osobe u Umagu.

9:00 Nacionalni Stožer izvijestio je u subotu u 14 sati kako je u Hrvatskoj 77 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Umrlo je pet osoba.

Na bolničkom liječenju su 134 pacijenata, od toga je 9 osoba na respiratoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene