Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno u Saboru

"Kordiću život muslimanske djece ne znači ništa. Samo u Hrvatskoj predavanja drže ratni zločinci"

Nenad Stazić (Foto: Dnevnik.hr)
Nenad Stazić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nenad Stazić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
SDP-ov saborski zastupnik Nenad Stazić danas se u Saboru osvrnuo na predavanje Darija Kordića koje je u Studentskom domu na Savi održao Dario Kordić, osuđen zbog ratnih zločina u BiH te zatražio da se Studentski centar i Rektor očituju o svemu.

"Predavanje je naravno organizirao Zavičajni klub hercegovačkih studenata, a tko bi drugi? Očekivano tamo je bio i Joe Šimunić poznat po tome što je urlao "Za dom spremni" na stadionu", kazao je Stazić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Svinjski skandal'' Stazić oštro o slučaju Šegote i Kožića: ''Ravnateljica Centra za socijalnu skrb misli da je iznad suda i zakona'' Slika nije dostupna Obljetnica rođenja U Saboru o Nikoli Tesli: "Genij kojeg slavi cijeli svijet, osim Hrvata pod vodstvom HDZ-a"

Rekao je kako je "Kordić bio predsjednik Tuđmanove paradržave Herceg-Bosne".

"Osuđen je na 25 godina zatvora zbog pokolja u Ahmićima. Kordić je bio na "Hodu za život" popularne Željke Markić. Bori se za život nerođene djece, ali mu život muslimanske djece ne znači ništa. Svaka čast studentima koji su upali na predavanje i vikali mu da je ratni zločinac. Ta četiri studenta imaju sreće da nisu prošli kao i žrtve Ahmića", rekao je Stazić.

Poručio je kako u normalnim zemljama predavanja drže akademici dok "jedino u Hrvatskoj predavanja drže ratni zločinci"

Nakon njegova slobodnog izlaganja javio se HDZ-ovac Božo Ljubić ustvrdivši da je Stazić uvrijedio sve Hercegovce.

HDZ-ov Ivan Šuker kazao je kako je Stazić iznio teške optužbe te se tvrdi da iznosi stajalište u ime kluba SDP-a dok SDP-ovih zastupnika nema u Saboru. 

Nakon Stazića nezavisni Željko Glasnović kazao je kako je "Kordić najčasniji čovjek kojeg je ikad upoznao" 

"Dok ste vi žderali po švedskim stolovima, on se borio", kazao je Glasnović na što mu je Stazić odgovorio kako on ima medalju Bljesak i spomenicu Domovinskog rata koju mu je dao predsjednik Tuđman. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene