Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Svinjski skandal''

Stazić oštro o slučaju Šegote i Kožića: ''Ravnateljica Centra za socijalnu skrb misli da je iznad suda i zakona''

Zastupnik Nenad Stazić (SDP) obrušio se u srijedu na odluku zagrebačkog Centra za socijalnu skrb da odbaci zahtjev životnih partnerera Ive Šegote i Mladena Kožića za udomljenjem djeteta, a tu je odluku kritizirao i Marko Vučetić (NZ).

"U Hrvatskoj se dogodio nečuven, neviđen, upravo svinjski skandal", izjavio je Nenad Stazić u Hrvatskom saboru, apostrofirajući pritom odgovornost ravnateljice tog Centra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon odluke Centra za socijalnu skrb Povjerenstvo za ravnopravnost spolova: "Sudske odluke svi moraju poštivati, za udomitelja nije propisana određena spolna orijentacija" Slika nije dostupna Oporba je uz istospolne parove Bernardić primio životne partnere i dao im punu podršku u naporima za udomljavanje djece

Centar je odbio zahtjev istospolnog para za udomljenjem djeteta, to si je dopustila "nekakva Tatjana Brozić Perić", šefica toga Centra, konstatirao je zastupnik, naglašavajući kako je to učinila unatoč presudi Upravnog suda.

"Žena ne poštuje odluke suda, misli da je iznad suda i zakona, to je kazneno djelo i da smo nekakva država, ta izvjesna Brozić Perić više ne bi bila na tom mjestu, bila bi smijenjena, potjerana", kazao je SDP-ov zastupnik te naglasio kako je to trebala napraviti resorna ministrica Vesna Bedeković.

Zapitao se i zašto ravnateljica Centra nije zabranila da djeca bez pratnje odraslih idu u crkvu, "jer im tamo prijeti veća opasnost od popovske pedofilije nego što im prijeti udomljavanje kod homoseksualnih parova".

Hrvatska predsjeda Vijećem EU-a i umjesto da budemo primjer naprednih zemalja, nama Tatjana Brozić Perić određuje ritam i vuče nas u srednji vijek, ustvrdio je Stazić.

Marko Vučetić (NZ) kaže da se Šegi i Kožiću udomiteljstvo uskraćuje zbog neobične, "protuhumane argumentacije", koja proizlazi iz onih slojeva hrvatskog društva koji smatraju da "njihov reducirani pogled, ljubav, roditeljstvo, udomiteljstvo, reducirana kultura, jezik, vjera, humanost trebaju biti mjera humanosti čitave države".

''Ta 'reducirana ljubav' odlučila je da Šegota i Kožić ne mogu biti udomitelji zato što žive u istospolnoj zajednici, jer se radi o registriranom partnerstvu. To je potpuno neprihvatljivo'', poručio je Vučetić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene