Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu održana je konferencija o hrvatskom energetskom tržištu.

Galerija


Jednu od prezentacija održao je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te poručio kako Hrvatskoj treba više investicija u energetskom sektoru.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković odbio otkriti detalje o novim mjerama: "Trajat će do Božića, a ako treba mogu se i pojačati. Razmotrit ćemo obvezno cjepljenje" Rudi Giuliani na konferenciji za medije - 7 Bivši gradonačelnik New Yorka toliko žustro branio Trumpa da mu se otopila boja sa zalisaka

Jedan od prioriteta i dalje je LNG terminal na Krku, a treba povećati i proizvodnju energije iz obnovljivih izvora. Trenutačno stanje nije zadovoljavajuće jer Hrvatska previše ovisi o uvozu energije.

"Mi prosječno uvozimo 40 posto električne energije, 40 posto plina i do 80 posto sirove nafte u Hrvatskoj. Potencijal koji Republika Hrvatska ima i u kontekstu proizvodnje električne energije, i sirove nafte, i prirodnog plina je takav da tu sliku moramo i možemo izmijeniti, i to je ono što ćemo napraviti u narednom razdoblju", rekao je Ćorić.