Nakon što je danas zaiskrilo u Saboru gdje je na kritike premijer Plenković agresivno napao zastupnike na osobnoj razini, komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček dala je svoj sud njegovog političkog nastupa.


Gotovo dva mjeseca nakon prisege snimljena je tradicionalna fotografija Vlade. Premijer i njegovi ministri pozirali su na stepenicama Sabora. Zatim su, prvi put u drugom mandatu, 4 sata odgovarali zastupnicima na aktualnom prijepodnevu.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: "Zamolio sam Beroša da ispita u čemu je catch u Dubravi. Svi respiratori su u funkciji i bit će dostavljeni tamo gdje budu potrebni" Andrej Plenković Tomašević žestoko po Plenkoviću, on mu nije ostao dužan: "Zašto držite ljestve Bandiću?", "To što aludirate je malo too much"

A na burnom aktualcu najviše je zaiskrilo između premijera Plenkovića i SDP-ove zastupnice Mirele Ahmetović. Međusobno nisu birali riječi kojima su se častili.

Za ocjenu komunikacije između premijera i zastupnika, pitali smo i docenticu Gabrijelu Kišiček, komunikacijsku stručnjakinju. Ona tvrdi da premijer pokazuje retoričku vještinu, no da se već poslovično ne zna nositi s kritikom.

„On učestalo diskreditira svoje oponente, koristi ad hominem argumente kako bi na neki način umanjio kritiku, skrenuo pozornost onoga što se raspravlja i na neki način pokazuje aroganciju, bahatost, obraćanje svisoka, dociranje, to su sve postale njegove retoričke karakteristike koje mu ni na koji način ne koriste“, zaključila je Kišiček.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr