Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica je istaknula kako misli da je tada bilo mudro postupiti oprezno i sačuvati ljudske živote te najavila kako će Hrvatska do kraja iduće godine odlučiti kojim će zrakoplovima zamijeniti MiG-ove.


Hrvatska će do kraja iduće godine odlučiti kojim će zrakoplovima zamijeniti MiG-ove, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iz vojne baze na Plesu, koja slavi 25 godina od stvaranja ratnog zrakoplovstva. Podsjetimo, u proteklih nekoliko mjeseci borbeni avioni predmet su političke i vojne istrage zbog remonta u Ukrajini.

Vezani članci Ornela Vištica Nevjerojatna transformacija: Naša glumica postala bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović! Kolinda Grabar-Kitarović Pojavile se stare fotografije Kolinde Grabar-Kitarović: Ovako je izgledala prije 15 godina

Na pitanje je li odluka o prizemljenju MiG-ova bila pogrešna, Grabar-Kitarović je odgovorila: "Držim da nije bila, zato što opreza nikad dosta, najvažniji su ljudski životi.

Vidjeli ste da nije bilo nikakvih ugroza, u odnosu na stanje kako je bilo, a moram vam reći doista da sam bila šokirana podacima koje sam tada dobila, jednako kao i načelnik Glavnog stožera i tadašnji ministar obrane. Dakle, mislim da je bilo mudro postupiti oprezno i čuvati ljudske živote".