Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica je istaknula kako misli da je tada bilo mudro postupiti oprezno i sačuvati ljudske živote te najavila kako će Hrvatska do kraja iduće godine odlučiti kojim će zrakoplovima zamijeniti MiG-ove.


Hrvatska će do kraja iduće godine odlučiti kojim će zrakoplovima zamijeniti MiG-ove, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iz vojne baze na Plesu, koja slavi 25 godina od stvaranja ratnog zrakoplovstva. Podsjetimo, u proteklih nekoliko mjeseci borbeni avioni predmet su političke i vojne istrage zbog remonta u Ukrajini.

Vezani članci Crobarometar (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Crobarometar za kolovoz: Predsjednici porasla potpora birača i bez objave da ulazi u utrku za Pantovčak Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Dodvoravanje rigidnoj desnici važnije od razbijenih glava? Zašto Predsjednica ne želi jasno osuditi napad na Srbe

Na pitanje je li odluka o prizemljenju MiG-ova bila pogrešna, Grabar-Kitarović je odgovorila: "Držim da nije bila, zato što opreza nikad dosta, najvažniji su ljudski životi.

Vidjeli ste da nije bilo nikakvih ugroza, u odnosu na stanje kako je bilo, a moram vam reći doista da sam bila šokirana podacima koje sam tada dobila, jednako kao i načelnik Glavnog stožera i tadašnji ministar obrane. Dakle, mislim da je bilo mudro postupiti oprezno i čuvati ljudske živote".