Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBLJETNICA NA PLESU

PREDSJEDNICA O PRIZEMLJENJU MIG-OVA "Bila sam šokirana podacima koje sam dobila"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica je istaknula kako misli da je tada bilo mudro postupiti oprezno i sačuvati ljudske živote te najavila kako će Hrvatska do kraja iduće godine odlučiti kojim će zrakoplovima zamijeniti MiG-ove.

Hrvatska će do kraja iduće godine odlučiti kojim će zrakoplovima zamijeniti MiG-ove, poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović iz vojne baze na Plesu, koja slavi 25 godina od stvaranja ratnog zrakoplovstva. Podsjetimo, u proteklih nekoliko mjeseci borbeni avioni predmet su političke i vojne istrage zbog remonta u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK provodi izvide Skandal s vojnim helikopterima: Remont preplatili 10 milijuna eura? Slika nije dostupna Roba s greškom Hrvatska od Ukrajine traži zamjenu 4 neispravna MiG-a koje su nam prodali

Na pitanje je li odluka o prizemljenju MiG-ova bila pogrešna, Grabar-Kitarović je odgovorila: "Držim da nije bila, zato što opreza nikad dosta, najvažniji su ljudski životi.

Vidjeli ste da nije bilo nikakvih ugroza, u odnosu na stanje kako je bilo, a moram vam reći doista da sam bila šokirana podacima koje sam tada dobila, jednako kao i načelnik Glavnog stožera i tadašnji ministar obrane. Dakle, mislim da je bilo mudro postupiti oprezno i čuvati ljudske živote".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene