442495
442495
442495
442495
442495

Uskok pokrenuo istragu protiv člana Povjerenstva za remont MiG-ova

  • , 06.07.2016., 15:41
  • Autor:
  • komentara

Zbog sumnje u primanje i davanje mita vezano za remont borbenih aviona MiG-21 u Ukrajini, USKOK je pokrenuo istragu protiv člana Povjerenstva koje je odlučivalo tko će dobiti posao remonta te predstavnika ukrajinske tvrtke u Hrvatskoj.

 
 
 
 
Istraga oko remonta MIG-ova (Video: Dnevnik Nove TV)
Istraga oko remonta MIG-ova (Video: Dnevnik Nove TV)

Sumnja se da je djelatnik MORH-a mito tražio od dviju tvrtki, ukrajinske i rumunjske, kako bi onom tko mu pristane isplatiti zatraženi iznos osigurao posao. Novac mu je isplaćen u dva navrata početkom ove godine.

Posao remonta MIG-ova u Ukrajini, podsjećamo, vrijedan je oko 130 milijuna kuna. Za to vrijeme, pet od 12 MiG-ova je prizemljeno.

"Čim smo došli do saznanja o nepravilnostima koje su se pojavile oko remonta i nabavke određenog broja MiG-ova smo sve dostavili državnom odvjetništvu odnosno svoj posao su odradile službe vojne policije i vojne sigurnosno obavještajne agencije", rekao je ministar obrane Josip Buljević.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se