Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPAJANJE HITNIH SLUŽBI

Kolar: "Zašto Beroš bježi od razgovora sa županima?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar javno je u petak upitao ministra zdravstva Vilija Beroša zašto "bježi od razgovora sa županima" koji upravljaju zavodima za hitnu medicinu i ne odgovara zbog čega je krenuo u avanturu spajanja svih hitnih županijskih službi u jednu nacionalnu.

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar (SDP) u Zaboku je bio jedan od potpisnika ugovora o sufinanciranju rada Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije u ovoj godini, a tu je priliku iskoristio kako bi kritizirao neke poteze ministra zdravstva Vilija Beroša.

"Čista je enigma koji motiv stoji iza ministra Beroša da u nacrtu prijedloga novog zakona o zdravstvu planira spajanje svih hitnih županijskih službi u jednu nacionalnu. To je kao u nogometnoj momčadi - trener ne mijenja momčad koja dobro igra i pobjeđuje”, rekao je Kolar komentirajući nacrt prijedloga novog zakona o zdravstvu, koji planira spajanje svih hitnih županijskih službi u jednu nacionalnu.

Po Kolarovim riječima, ministar Beroš "ni u jednom trenutku nije dao nijednu normalnu, suvislu rečenicu niti obrazloženje" zbog čega bi se sustav mijenjao. Istaknuo je kako se nada da je ministru "pobjeglo" kada je rekao da su granice županija smetnja hitnoj službi u obavljanju poslova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka službeni odgovor Medicinski tehničar Hitne ogorčen zbog nevjerojatnih nelogičnosti u sustavu: "Ozlijeđeni nas gledaju kako prolazimo pokraj njih iz suprotnog smjera..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tehnički problemi Zbog kvara na sustavu ne radi broj 112, objavljeni privremeni brojevi za hitne slučajeve

"Ne moram podsjećati da je naša hitna nakon nešto malo više od sat vremena bila u Petrinji nakon potresa. Prema tome, to su stvari koje jednostavno ne razumijemo" istaknuo je Kolar i upitao:

"Ako smo se složili da treba decentralizirati sustav, čemu sada ovo?”

Rekao je i kako se nada da će njegova poruka doći do odgovornih ljudi, ponajprije ministra Beroša i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, te da će županije kao osnivači zavoda za hitnu medicinu dobiti jasne odgovore.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene