Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jutros, nešto prije 8 sati, na 25 nautičkih milja jugozapadno od Cavtata, zbog požara koji je izbio potonula je jahta 'Angielo', a dva člana posade talijanskog državljanstva spasila su se prekrcavanjem u gumenjak.


Talijani su gumenjakom krenuli prema Tivatu u Crnoj Gori. Članovi posade uputili su u 6 sati poziv upomoć Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru, a o događaju je obaviještena i Lučka kapetanija Dubrovnik. Budući je u blizini pozicije jahte „Angielo“ uočen je kontejnerski brod „Fesco Ascold“ koji je bio na putu za luku Ploče te je upućen pružiti pomoć.

Vezani članci Nicole Scherzinger (Foto: Profimedia) Žuti trokutići jedva su sakrili njezine čari: 40-godišnja crnka plijenila pažnju u razgolićenom izdanju Jahta potonula kod Hvara (Foto: MMPI) Jahta potonula kod Hvara, spašeno dvoje Norvežana koji su bili na njoj

Istodobno, zahtjev za slanjem spasilačkog broda poslan je i Službi za traganje i spašavanje na moru Rim koja je javila kako nije u mogućnosti poslati brod za spašavanje i prebaciti posadu u Italiju unutar četiri sata.

U međuvremenu se posada s potonulog broda odbila prebaciti na brod „Fesco Ascold“ te je inzistirala da samostalno nastavi plovidbu gumenjakom prema luci Tivat u Crnoj Gori. Jahta je, naime, pod nizozemskom zastavom, plovila iz Pescare za luku Tivat.

Brod ” Fesco Ascold ” nastavio je putovanje prema luci Ploče, a posada s gumenjakom, umjesto u Crnu goru, oko 10:40 sati došla je u Staru gradsku luku Dubrovnik gdje ih je preuzela Pomorska granična policija koja će utvrditi identitet članova posade, uzeti iskaze i obaviti potrebnu policijsku proceduru. Nakon toga će policija posadu s gumenjaka dovesti u Lučku kapetaniju Dubrovnik gdje će prijaviti i dati iskaz o havariji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook