Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peđa Grbin na Facebooku

"Knighthead, zahvaljujući njihovu kompiću Ramljaku, u rukama ima ugovor koji im osigurava naplatu duga od milijardu eura"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin na svojem je profilu na Facebooku objavio status u kojem daje svoje viđenje štete koju ugovor s Knightheadom znači za Agrokor, ali i Hrvatsku.

Peđa Grbin (SDP) smatra da bi zbog ugovora koji je izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak potpisao s Knighthead Capitalom svi ostali vjerovnici mogli ostati "kratkih rukava".

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Status Peđe Grbina prenosimu u cijelosti:

"Za razliku od Plenkovića i Vlade koji u ovome ne vide ništa sporno, meni je potpuno neprihvatljivo da povjerenik Ramljak, koji se sastajao i dogovarao s Knightheadom i prije nego je donijet Lex Agrokor, potpisuje ovakav ugovor.

Može Vlada govoriti što god hoće, ali ovakvim ugovorom je Hrvatskoj oduzeta bilo kakva kontrola nad procesima u Agrokoru. Naime, Knighthead, zahvaljujući njihovom kompiću Ramljaku, u rukama ima ugovor koji im osigurava da gotovo u svakom trenutku, ako nisu zadovoljni odlukama koje donose bilo Sabor, bilo Vlada aktiviraju naplatu duga od milijardu EUR-a (od kojih je plaćeno samo pola, a ostalo se odnosilo na ranija potraživanja). Takvom naplatom, imajući u vidu prvenstvo i upis zaloga, svi ostali vjerovnici Agrokora ostat će kratkih rukava, uključujući tu i radnike.

A k tome će nas kao državu tužiti i Sberbank zbog još jedne milijardice... U kratko, hvala Andrej, hvala Martina, hvala Zdravko, hvala HDZ, niste trebali."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene