Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković podsjetio je na događaje od posljednjih nekoliko dana te je komentirao kratko i najnovija događanja oko Agrokora.


Vezano uz medijske natpise da Vlada ne može smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika za Agrokor bez odobrenja Knighthead Capitala, premijer Andrej Plenković podsjeća da se to pitanje regulira isključivo Zakonom o izvanrednoj upravi.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković danima izbjegava novinare pa sa sjednice Vlade odgovorio Milanoviću: "Njegove su teze laž, ne postoji HDZ-ovo pravosuđe" Ministar zdravstva, Vili Beroš Beroš otkrio zabrinjavajuće podatke: ''Bolnice bilježe daljnji porast broja pacijenata s post-COVID sindromom''

"Nikakav ugovor ne može derogirati prava Vlade", poručio je Plenković.

Što se tiče roll-up kredita, premijer je podsjetio da je Izvanredna uprava obavljala razgovore s više od 30-ak potencijalnih kreditora, a ugovor koji su sklopili bio je najpovoljniji od svega što je bilo ponuđeno na stolu.

Premijer Plenković sjednicu je otvorio vidno promuklim glasom, a odmah na početku ustvrdio je kako dosad nije bilo nikad više državnih tajnika na sjednici Vlade, točnije njih osam. Premijer je zaključio kako je velik dio ministara na terenu i da je to dobra stvar.

Plenković je komentirao podatke DZS-a o smanjenju javnog duga i istaknuo kako je to dobra vijest. Najavio je i uskoro predstavljanje studije o procesu pristupanja Hrvatske Schengenu i eurozoni, u suradnji s HNB-om.

Na dnevnom su redu sjednice Vlade, između ostalog, i nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te nacrt prijedloga Nacionalnog programa zaštite potrošača za razdoblje od 2017. do 2020. godine.