Josip Klemm (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Josip Klemm (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Josip Klemm, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security te bivši predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, danas se ipak nije javio u Remetinec na izvršavanje zatvorske kazne od godine dana.


Josip Klemm završio je u Klinici za traumatologiju nakon što je prošli tjedan sudjelovao u prometnoj nesreći kod Samobora i zadobio lakše ozljede, javlja N1.

Vezani članci Krešo Petek, predsjednik Uprave Elektrocentra Petek Krešo Petek nakon četiri mjeseca izašao iz istražnog zatvora u Remetincu: "Nevin sam, ja sam cijeli život samo radio" Vatrogasci u Remetincu Curio plin u Zagrebu: Iz zgrade u Remetincu izlazio zeleni dim

U četvrtak se trebao javiti u Remetinec zbog izvršavanja zatvorske kazne od godine dana, no Sud je odobrio odgodu izvršenja kazne dok ne dobije mišljenje iz Zatvorske bolnice o tome može li se Klemm liječiti u sklopu zatvorskog sustava, navodi N1.

Klemm je još prije Božića primio poziv da se 16. siječnja javi na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne.

Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu Klemmu, koji je 2017. godine proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora jer je svoju tvrtku fiktivnim ugovorima s drugim poduzećima oštetio za gotovo tri milijuna kuna.

Tužiteljstvo ga je teretilo i za utaju poreza, no ta je inkriminacija u međuvremenu otpala pa je osuđen samo za štetu koju je počinio svojoj tvrtki.