Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio za Dnevnik Nove TV

Kerum ekskluzivno: Prodat ću zemljište na Marjanu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je i novi ministar graditeljstva poručio kako na Marijanu neće dopustiti gradnju, Željko Kerum je za Novu TV najavio je da će tražiti povrat uloženog, odnosno kreće u prodaju terena. Od restorana njegove nevjenčane supruge Fani očito neće biti ništa.

Godinu dana nakon velikog prosvjeda na Prvoj vodi, gdje su građani ustali kako bi spriječili izgradnju restorana, čini se da je Željku Kerumu već dosta svega.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

'Investitor je sad u fazi da razmišlja da da oglas i da proda to zemljište, možda dođe neki drugi, neki kupac koji će na svoj način to gurat i tako dalje, znači investitoru je doslovno po narodski rečeno puna kapa tog slučaja i sigurno se mi želimo toga riješit ili na način da se napravi zamjena zemljišta ili će investitor to prodat pa će neko drugi to pokušat riješiti na svoj neki način', kaže Željko Kerum.

Smatra da bi se nekom drugom dopustila gradnja jer je, kako kaže, to zemljište po GUP-u građevno. Želi barem vratiti uloženi novac. 'Mislim da bi bilo realno dobit bar onoliko koliko je to plaćeno, znači da se izgubi i cijena novca u tih nekoliko godina i kamata i sve ostalo', kaže Kerum.

Članovi Inicijative za Marjan zadovoljni su izjavom ministra o zabrani gradnje, ali ne misle da je sve gotovo. TON (Jurica Pavičić, Inicijativa za Marjan): 'Ta opasnost nije potpuno minula i ono što mi sada trebamo postić to je, to je jedno trajanje i čvršća zaštita Marjana kao kulturnog dobra i kao prirodnog dobra', kaže Jurica Pavičić iz Inicijative za Marijan.

Na prvoj vodi skupili su se i Zeleni Dalmacije. Sadnjom plastičnih borova upozorili su na činjenicu da se na tom dijelu ne dopušta pošumljavanje.

'Mi smo za rekreaciju, ali smo protiv rekreacijskih zona koje nažalost su ušle kao trojanski konj u ovu šumu i na ovim mjestima. I na sličnim drugim lokacijama se žele umjesto šume postaviti novi lokali, restorani, kafići i tako dalje', kaže Lovro Rumora, Zeleni Dalmacije.

No očito neće niknuti restoran tvrtke Fani Horvat, a Željko Kerum, izgleda, sada se samo želi riješiti tog zemljišta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene