Kandidati za splitskog gradonačelnika umalo su se fizički sukobili.


Kandidati za splitskog gradonačelnika Željko Kerum i Andro Krstulović Opara umalo su se fizički sukobili tijekom sučeljavanja u redakciji Slobodne Dalmacije.

Vezani članci Slika nije dostupna Županijsko izborno povjerenstvo objavilo je li Kerum podnio prigovor Slika nije dostupna Poruka iz Splita: U nedjelju birate "Split za sve ili Split samo za neke"

Pri kraju sučeljavanja, kad su već bili na izlasku, Kerum je eksplodirao i izvrijeđao Krstulovića Oparu.

Kerum je prema Krstuloviću sasuo niz brutalnih uvreda, te zaprijetio da će mu 'opaliti kroše'. Situacija je bila na rubu fizičkog incidenta

"Milanović je rekao da je Opara curica"

"Željko Kerum je HDZ-ovog kandidata Andru Krstulovića Oparu za vrijeme sučeljavanja u više navrata brutalno izvrijeđao. Kerum je ustvrdio da mu je Zoran Milanović, tadašnji SDP-ov predsjednik Vlade, za Oparu kazao da je "curica", a stvari su eskalirale prema kraju sučeljavanja. Kerum je bio iznerviran Oparinim prozivanjem zbog enormnih dugovanja Kerumovih tvrtki, te prozivanjem zbog "neučinkovitosti i štete" koju je kao bivši gradonačelnik nanio Splitu. U brutalnom napadu na Oparu kojeg je nazvao "lošim čovjekom, "dnom dna", Kerum ga je optužio i da se prostituirao u Milanu za vrijeme dok je tamo bio savjetnik u konzulatu RH. Nazvao je Oparu budalom, a kad su se kamere isključile, mikrofoni su zabilježili i prijetnju u kojoj je Kerum Opari rekao: "Što me gledaš, hoćeš li kroše, majmune glupi". Nakon toga, Kerum je pokupio stvari i iznerviran napustio salu te na izlazu svome protivniku dobacio – "pederčino". Svjedoci ovog verbalnog zločina bili su novinari i tehničko osoblje "Slobodne Dalmacije", koji su u šoku promatrali ovaj sukob.

Fizičke prijetnje

Andro Krstulović Opara prilično je mirno otrpio sva ova vrijeđanja, te je inzistirao na tome da se snimka sa svim uvredama na njegov račun objave u cijelosti", javlja Slobodna Dalmacija.

Da je došlo do verbalnog sukoba potvrdio nam je i glavni urednik Slobodne Dalmacije Jadran Kapor.

"Željko Kerum je tijekom predizbornog sučeljavanja u više navrata brutalno izvrijeđao svog protukandidata Andra Krstulovića Oparu. Kad su kamere ugašene, Kerum je fizički zaprijetio Opari", kaže glavni urednik Slobodne Jadran Kapor.

Snimku incidenta nakon sučeljavanj možete pogledati na web stranicama Slobodne. Upozoravamo kako snimka sadrži neprimjeren rječnik i psovke.

Opara se ubrzo nakon incidenta oglasio priopćenjem i poručio kako otkazuje daljnja sučeljavanja jer "ne želi sebe i svoju obitelj izlagati ludilu tog čovjeka"

Podsjetimo, Kerum i Opara jučer su se sučelili u Dnevniku Nove TV gdje su odgovarali na pitanja Mislava Bage.  Tijekom žestokog sučeljavanja pale su i teške riječi.