U utorak je rodilište proslavilo 70 godina kao i 10 godina rada medicinski potpomognute oplodnje.Ukupno se u toj bolnici rodi oko tri tisuće djece na godinu.


Sve mame su sretne i zadovoljne uslugom koja im je pružena u bolnici. Isto tako, djelatnici bolnice su sretni što rade baš tu, baš taj posao.

Vezani članci Alemka Markotić - 2 Kada bi se mogao proglasiti kraj pandemije? "Kina ima velik broj oboljelih, puno je umrlih..." Ilustracija Povjerenstvo poručilo da su netočne tvrdnje da je u bolnici Čakovec mrtva žena hranjena sondom

"Svaki porod je novi porod, novi događaj, novi život i svaki je sam za sebe najveličanstveniji događaj. Ovaj posao me pomlađuje. Daje mi motiv za dalje i ne mogu ostariti niti se umoriti. I tak, dan za danom prolazi, godine se nižu" kaže Blaženka Sumpor, prvostup.primaljstva, gl.primalja Zavoda za porodništvo.

Tako se nanizalo 70 godina otkako postoji ovo rodilište.

Na godinu se u KBC-u Sestre milosrdnice rodi oko 3000 djece. Među njima i ona koja su začeta zahvaljujući medicinski potpomognutoj oplodnji, jer statistike kažu da je u Hrvatskoj je svaki šesti par neplodan.

"Mi svake godine imamo sve više pacijenata. Prošle godine smo imali preko 800 postupaka. Osobno bih bio najsretniji kad ne bi imao pacijenta, ali na žalost, takav je trend" kaže nam Krunoslav Kuna, predstojnik Klinike za ženske bolesti i porodništvo.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju