Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv Ane Knežević, predsjednice Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, zbog nezakonite prodaje bedema Priuli tvrtki Skladgradnja braće Žužul, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu


Ana Knežević optužena je zbog zloporabe položaja. Optužnica je tereti da je svojm sindikatu priskrbila imovinsku korist veću od 4 i pol milijuna kuna. Državno odvjetništvo optužuje Anu Knežević da je prodala prostor tvrtki braće Žužul, iako je znala da se radi o državnom vlasništvu i da je njen sindikat samo korisnik prostora, ne vlasnik.

Vezani članci Trpovi Turčin i Bugar uhićeni jer su na našoj obali izlovili morske krastavce vrijedne 260 tisuća kuna Slika nije dostupna U tijeku kriminalistička obrada zbog prisluškivanja Fabera

'"Nisam nikakvu zlouporabu napravila, jer je između Skladgradnje i SSSH sklopljen ugovor 2002-e po kojem Skladgradnja ima pravo na najam tog prostora 2. godine. Nakon toga su trebali ponuditi zamjensku nekretninu, koja je bila ponuđena, ali nije bila odgovarajuća i mi ju nismo prihvatili, a iza toga u ugovoru stoji da oni imaju pravo prvokupa te nekretnine po procjeni iz 2002-e, koju je napravio ovlašteni sud. vještak. Prema tome, ja sam samo realizirala ugovor koji je potpisan 2002-e godine', rekla je Knežević.

>> Optužena Ana Knežević, bivša predsjednica sindikata trgovine

Ozren Matijašević, šef HUS-a, podnio je kaznenu prijavu protiv Ane Knežević. On tvrdi da se radilo o bivšoj sindikalnoj imovini koja nije razdijeljena. Ujedno, radi se i o kulturnom dobru grada Splita, a vodi se i postupak za vraćanje nacionalizirane imovine privatnim vlasnicima.