Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optužena Ana Knežević, bivša predsjednica sindikata trgovine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednicu Saveza Samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Anu Knežević i njezine dvije suradnice optužilo je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo da su 1997. i 2001. zlorabeći ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvoreći isprave oštetili Sindikat trgovine za više od 50.000 kuna.

Odvjetništvo tereti Knežević da je u listopadu 1997., dok je bila predsjednica Sindikata trgovine, zaključila ugovor o 35.000 kuna zajma trgovačkom društvu, u namjeri da mu pribavi nepripadnu materijalnu dobit, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sindikat tekstila podnio kaznenu prijavu protiv Ane Knežević Slika nije dostupna TOKG ne prihvaća Zakon o minimalnoj plaći i traži ostavku Ane Knežević

Odvjetništvo navodi kako je Knežević bila svjesna da sindikalni novac ne može služiti za davanje zajmova pravnim osobama, a osim toga nije provjerila ni poslovanje tog društva pa je za svota zajma oštetila sindikat.

Anu Knežević se tereti i da je 2001. u devet obrazaca ovjerovljenih svojim potpisom i službenim žigom kojima se odobrava novčana pomoć sindikalnim članovima i podružnicama upisala imena članova sindikata i
svote novčane pomoći te se potpisala njihovim imenima, iako oni nisu tražili novčanu pomoć.

Tako popunjene i potpisane obrasce Knežević je predala suradnici Radmili Rumbak, koja je na sindikalnoj blagajni podizala naznačene svote od ukupno 24.500 kuna i predavala ih Ani Knežević.

Optužnica tereti i sindikalnu tajnicu Dragu Mišeljić da je u četiri obrasca upisala imena članova sindikata i svote novčane pomoći te se potpisala njihovim imenima. 

Rumbak je, iako svjesna da novac neće biti isplaćen navedenim osobama, takve obrasce predavala na sindikalnoj
blagajni, podizala novac od ukupno 11.000 kuna i predavala ga sindikalnoj tajnici, koja ga je, kažu u odvjetništvu, zadržala za sebe.

Ana Knežević je u izjavi za Hinu odbacila navode iz optužnice,
tvrdeći da su 2001. imali 72 tvrtke u stečaju pa su novcem za pomoć plaćali troškove prosvjeda i solmizaciju isprave o neisplati plaća radnicima.

Vezano iz slučaj iz 1997. Knežević kaže da je pozajmica vraćena 2004. i da ništa nije bilo neovlašteno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene