Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je u tijeku kriminalistička obrada temeljem prijedloga savjetnika ministra unutarnjih poslova Vladimira Fabera za pokretanjem kaznenog postupka zbog neovlaštenog snimanja i prisluškivanja počinjenog na njegovu štetu.


Također, djelatnici Odjela unutarnje kontrole MUP-a nastavili su s provjerama i utvrđivanjem činjenica oko eventualne povrede službene dužnosti Fabera, koji je u slobodno vrijeme i izvan službe razgovarao sa sestrom optužene u predmetu čija se glavna rasprava vodi na zagrebačkom Županijskom sudu.

Vezani članci Slika nije dostupna Faber dao iskaz unutarnjoj kontroli MUP-a o sastanku s Getoš Magdić Slika nije dostupna Glavašev odvjetnik kazneno prijavio Fabera

MUP ističe kako su svi postupci i prikupljanje dokaza od strane djelatnika osječko-baranjske policije tijekom kriminalističke obrade predmeta koji je sada u fazi glavne rasprave, obavljeni profesionalno i uz poštivanje zakonskih propisa.

Slijedom toga u MUP-u kažu kako najoštrije odbacuju manipulacije dijela medija i stvaranje dojma o nezakonitom prikupljanju dokaza tijekom kriminalističke obrade.

Prema pisanju medija, Faber je na tajnom sastanku navodno nagovarao Anu Mariju Getoš da svoju sestru, optuženicu u slučaju 'selotejp' Gordanu Getoš-Magdić, nagovori da za ratne zločine u Osijeku optuži Branimira Glavaša u zamjenu za manju zatvorsku kaznu. Razgovor je Ana Marija Getoš tajno snimala.