Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je u tijeku kriminalistička obrada temeljem prijedloga savjetnika ministra unutarnjih poslova Vladimira Fabera za pokretanjem kaznenog postupka zbog neovlaštenog snimanja i prisluškivanja počinjenog na njegovu štetu.


Također, djelatnici Odjela unutarnje kontrole MUP-a nastavili su s provjerama i utvrđivanjem činjenica oko eventualne povrede službene dužnosti Fabera, koji je u slobodno vrijeme i izvan službe razgovarao sa sestrom optužene u predmetu čija se glavna rasprava vodi na zagrebačkom Županijskom sudu.

Vezani članci Slika nije dostupna Kaznena prijava protiv Ane Knežević Slika nije dostupna Glavašev odvjetnik kazneno prijavio Fabera

MUP ističe kako su svi postupci i prikupljanje dokaza od strane djelatnika osječko-baranjske policije tijekom kriminalističke obrade predmeta koji je sada u fazi glavne rasprave, obavljeni profesionalno i uz poštivanje zakonskih propisa.

Slijedom toga u MUP-u kažu kako najoštrije odbacuju manipulacije dijela medija i stvaranje dojma o nezakonitom prikupljanju dokaza tijekom kriminalističke obrade.

Prema pisanju medija, Faber je na tajnom sastanku navodno nagovarao Anu Mariju Getoš da svoju sestru, optuženicu u slučaju 'selotejp' Gordanu Getoš-Magdić, nagovori da za ratne zločine u Osijeku optuži Branimira Glavaša u zamjenu za manju zatvorsku kaznu. Razgovor je Ana Marija Getoš tajno snimala.