Obavijesti Pretražite Navigacija
Održala presicu

Vidović Krišto optužila Plenkovića za korupciju: "On i njegovi trabanti u SDP-u puštaju 'spinove', za probleme optužuju nacionalizam"

Karolina Vidović Krišto
Karolina Vidović Krišto Foto: Patrik Macek/Pixsell
Nezavisna zastupnica Karolina Vidović u petak je optužila premijera Andreja Plenkovića da njegova Vlada po pitanju energetske krize nije napravila ništa, da sa svojim 'trabantima' u SDP-u izmišlja desni ekstremizam te je ustvrdila kako je on osobno uključen u korupciju i štiti je.

"Gotovo sve države EU, Belgija, Njemačka, Austrija, Slovenija, donijele su izvanredne mjere kako bi pomogle svom gospodarstvu, socijalnim i zdravstvenim ustanovama i građanstvu iako imaju višestruko veći standard od Hrvatske, što znači da građani tih država imaju veću financijsku stabilnost i lakše se mogu nositi s nepredvidljivim udarima na standard, kao što je trenutna energetska kriza. Ali Plenkovića i vladajuće moćnike to ne zanima", ustvrdila je na konferenciji za novinare Vidović Krišto.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Iskazao potporu Ukrajini Plenković nakon samita u Moldaviji: "Ovo je novi format suradnje, u ovako velikoj krizi dobar je i koristan." Osvrnuo se i na oslobađanje Hrvata u Zambiji Ivana Kekin Oslobođeni su Pristižu reakcije na presudu u Zambiji: "Djecu treba što brže integrirati u društvo"

"Imamo apsurde da Zagrebačka plinara tretira pučku kuhinju kao industrijska postrojenja, šalje im račune koji su uvećani do 500 posto i da je bolnica u Dubravi plaćala mjesečno 800 tisuća kuna za plin, da bi zadnji račun stigao u iznosu 3,8 milijuna kuna, a čuli smo da identične račune dobivaju pučke kuhinje, samostani i vrtići", kazala je.

Istodobno, dodala je, zagrebački gradonačelnik i njegov šef Holdinga najavljuju kako će ove godine uprihoditi značajnu dobit.

"Kako to Tomašević misli uprihoditi tu dobit, ako prethodno uništi gospodarstvo, a građani koji su u potrebi počnu gladovati jer će pučke kuhinje morati zatvoriti zbog prevelikih računa za plin", pitala je Vidović Krišto.

Na te dramatične informacije, kazala je, Plenkovićeva Vlada šuti kao se to vladu ne tiče iako zaštita gospodarske i socijalne stabilnosti jest temeljna zadaća u djelovanju Vlade.

Plenković klevetao vlastiti narod i izmišljao hrvatski nacionalizam

Osvrnula se i na sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost, navodeći da je 'Plenković prekjučer odvojio gotovo tri sata vremena klevećući vlastiti narod, izmišljajući hrvatski nacionalizam, koji po Plenkoviću ugrožava Hrvatsku'.

"Umjesto da je tri sata tražio rješenje za energetsku krizu, on je rječnikom kakvog je koristio propali predsjednik propale Jugoslavije Borislav Jović, klevetao hrvatski narod u kolektivu. Brizantost ovoga je to, da mu je u tomu asistirao SDP-ov Hajdaš-Dončić jer sazivanje tematske sjednice o potpuno rasvijetljenom događaju od prije više od godinu i pol dana, samo je pokušaj HDZ-ovsko-SDP-ovske korupcionaške hobotnice da fokus javnosti prebaci s bitnog na nebitno", ocijenila je.

O govoru mržnje i poticanju na radikalizam

Po njoj, govor mržnje i poticanje na radikalizam jest "stanje kada dokazani lopovluk prešućujete, ismijavate ili umanjujete".

Upravo to, tvrdi, "rade Andrej Plenković, Jandroković, Peđa Grbin, Hajdaš-Dončić i ostala družina".

"Ugroza države je i kada Plenković svome prijatelju, odvjetniku Danijelu Klobučaru, protupravno posreduje predmete u državnoj agenciji CERP, te, osim što taj Klobučar naplaćuje abnormalne iznose kao odvjetnik, izravno progoni, skupa s Plenkovićem, zaposlenike CERP-a, koji upozore da Hrvatska potkrada", rekla je Vidović Krišto.

"Konkretan slučaj jest zaposlenica CERP-a Nada Ružić, koja je kao revizorica utvrdila kriminal od 104 milijuna kuna na štetu Hrvatske, o tome obavijestila Plenkovića i ministra financija Marića, te zbog toga dobila otkaz", upozorila je.

"DORH bi otvorio istragu zbog korupcije"

"U svakoj iole funkcionirajućoj državi Plenković bi zbog slučaja CERP već dao ostavku, a DORH bi otvorio istragu zbog korupcije – protiv Plenkovića, Klobučara i ravnatelja CERP-a Plećaša. Činjenica da se to nije dogodilo jest dokaz da je tvrdnja EK da je Hrvatska duboko korumpirana, te da pravosuđe ne funkcionira u potpunosti točna. Slučaj CERP jest dokaz da je Plenković osobno uključen u korupciju i osobno je štiti", ustvrdila je.

"Sada taj kompromitirani Plenković", nastavlja, "s kompromitiranim Hajdaš-Dončićem, koji je ucijenjen zbog zlouporaba u slučaju korupcije u izgradnji zračne luke Zagreb, gdje postoje indicije da je osobno upleten u protuzakonitosti, pokušava, kao da živimo u Jugoslaviji, za probleme u državi optužiti hrvatski nacionalizam".

"Plenković i njegovi trabanti u SDP-u puštaju 'spinove' da u Hrvatskoj postoji desni ekstremizam, te da je uzročnik tragičnog slučaja Danijela Bezuka taj što je mladić odrastao u obitelji u kojoj je stric ubijen u obrani Vukovara, a otac bio hrvatski branitelj", kazala je, naglasivši da Plenković i njegovi korumpirani mediji smatraju da je odrastanje u obitelji u kojoj je otac bio branitelj nešto negativno.

"Plenković, kojeg možemo okarakterizirati kao povlašteno dijete bivšeg komunističkog sustava, koji nije bio u Domovinskom ratu, ali je još 1989. godine tvrdio kako je marksizam rješenje za svijet, a otac mu je bio najbliži suradnik velikosrpskog šefa televizije Zagreb u komunizmu, Veljka Kneževića, takva osoba se usudi heroje optuživati i blatiti?! Ne, gospodine Plenkoviću, branitelji Vukovara nisu nikakvi ekstremisti, već borci za slobodu, za ljudska prava i demokraciju protiv velikosrpskog fašizma", poručila je.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene