Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stručnjakinja o 'slučaju Rašković'

'Ovo sada baca sjenu na njega, njegovu privatnost i integritet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komunikologinja i bivša glasnogovornica SOA-e upozorava na sigurnost Mirka Raškovića.

Za Dnevnik Nove TV Tomislav Karamarko komentirao je slučaj Mirka Raškovića, saborskog zastupnika koji je pozornost javnosti privukao kada je zatražio zaštitu od Predsjednice.

Pročitajte i ovo SDSS Parlamentarni izbori 2024 SDSS: ''Uzmite rozi listić i poručite da Hrvatska treba Srbe'' SDSS-ova predizborna kampanja Izbori su sve bliže VIDEO Dokaz da kampanja može biti i kreativna: "Ovo je jako zanimljivo..."

Nakon što se odmetnuo iz vlastite stranke SDSS-a i povukao potpis potpore Zoranu Milanoviću, Mirko Rašković i dalje ostaje u fokusu interesa javnosti, ali i politike. Pisano izdanje Telegrama danas donosi dokument koji pokazuje kako je Rašković u vrijeme Domovinskog rata radio iz okupiranog Knina za Hrvatsku državu. Dokument je kako se iz njega vidi 2008. potpisao Tomislav Karamarko koji je još prije nekoliko dana tvrdio da to nije učinio.

Na upit Dnevnika Nove TV iz HDZ-a su poslali stav Tomislava Karamarka o ovom slučaju.

Kako je za Dnevnik Nove TV objasnio Karamarko, radi se o pitanju koje ulazi u prostor sadržaja obavještajne djelatnosti o kojem se, kaže, ne može govoriti otvoreno kao o ostalim sadržajima.

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN ODMETNUTOG SDSS-ovca 'S velikom rezervom primite njegove tvrdnje o bilo kakvom pritisku'

'Tko je što potpisao u ovom trenutku i u ovom slučaju nije presudno, jer potpisao je onaj tko je po svojoj nadležnosti to trebao i morao potpisati. Presudno je ovdje da li je netko u odsudnom trenutku radio za Hrvatsku ili protiv nje', poručuje Karamarko.

Za Dnevnik Nove TV šef HDZ-a poručio je i da se ovdje radi o tome da netko obavještajnu djelatnost u prošlosti i iznimnu hrabrost i lojalnost jednog čovjeka prema Hrvatskoj državi jeftino koristi u dnevno političke svrhe.

RAŠKOVIĆ DAO OSTAVKU Pupovac: 'Radi se o organiziranoj pljački mandata'

'HDZ i njegov predsjednik u tome ne žele sudjelovati, a mole i medije da dobro provjere činjenice i da ne donose zaključke na temelju zlonamjeranih konstrukcija', poručili su iz HDZ-a i dodali da je pitanje kako je i zašto jedan takav dokument izašao u javnost.

'Pripadnike obavještajne zajednice Hrvatske države, koji se bave ili su se bavili zaštitom naše sigurnosti, ista ta zajednica, ali i država treba zaštititi od zlonamjernih konstrukcija, kao što to čine sve ozbiljne države, a ne informacije o njihovoj djelatnosti zlonamjerno puštati u javnost', poručio je Karamarko za Dnevnik Nove TV.

POŽALIO SE PREDSJEDNICI Uskok istražuje Raškovićeve tvrdnje?

Mišljenja je da je rušenje kredibiliteta pripadnika obavještajne zajednice koji su u najtežim trenucima pomagali Hrvatskoj i štitili sigurnost njezinih građana ujedno i slabljenje sadašnjeg sustava sigurnosti.

'Kako očekivati od današnjih pripadnika obavještajne zajednice koji se bave sigurnošću naših građana da zdušno i s ljubavlju prema domovini obavljaju svoj posao ako im država šalje poruku da ih sutra, kada joj više ne budu potrebni, neće zaštititi od neutemeljenih optužbi', kaže Karamarko koji smatra da nekome očito smetaju svi koji su u Domovinskom ratu branili Hrvatsku i radili za Hrvatsku.

'Vrlo neprofesionalno'

Rašković šuti u javnosti. O pritiscima je govorio policiji. Komunikologinja i bivša glasnogovornica SOA-e upozorava na njegovu sigurnost.

'Ovo sada baca sjenu na njega njegovu osobu i privatnost i integritet koji treba sačuvati i vrlo je neprofesionalno od koga god da je to procurilo', smatra Gordana Lesinger.

Ako je Rašković od predsjednice tražio zaštitu kao bivši suradnik hrvatskih službi njegov je postupak logičan. Ovakav dokument sada je postao sredstvo za ucjene u političkim previranjima.

'Mislim da je loše kada takvi dokumenti cure u ovako delikatnom razdoblju iz ključnih institucija sigurnosnog sektora koji se dovodi u pitanje', kaže Lesinger.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene