Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje je nedostupan

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN ODMETNUTOG SDSS-ovca 'S velikom rezervom primite njegove tvrdnje o bilo kakvom pritisku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirko Rašković i dalje je nedostupan. Pa je nemoguće utvrditi tko mu je to točno prijetio. U SDSS-u kažu iza svega stoji HDZ, a ni Tomislav Karamarko ne ostaje dužan.

Odmetnuti SDSS-ov zastupnik Mirko Rašković ni danas ne pojašnjava svoje riječi. Ni predsjedniku stranke nije se javio od srijede. No, Vojislav Stanimirović jasno sumnja zbog koga im je Rašković okrenuo leđa.

Pročitajte i ovo Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

'S obzirom da smo vidjeli neke aktivnosti koje je HDZ radio protiv stranke vezano za parlamentarne izbore, s obzirom na kandidiranje i pomaganje nekih naših aktivista, funkcionera stranke koji su se poslije odmetnuli protiv nas, smatramo da je HDZ moguće i ovdje umiješao svoje prste', kaže Stanimirović.

Tomislav Karamarko na optužbe ne ostaje dužan. 'Oni se sad izvlače. Oni su pritiskali, vršili pritisak na pripadnike nacionalnih manjina, odnosno saborske zastupnike i to im očito nije uspjelo, neki ljudi su iskočili iz sustava, nisu se dali ucjenjivati', kaže predsjednik HDZ-a.

Ovakvim istupom Karamarko dodatno opterećuje odnose s pripadnicima nacionalnih manjina, uzvraća Milorad Pupovac. 'U protekle tri godine tog opterećenja je bilo toliko da je to jedan od razloga zašto nismo bili u mogućnosti da nam on ponudi da razgovaramo o suradnji', kaže Pupovac.

PROGOVORIO BIVŠI SDSS-ovac: 'Prijetili su mi ovi moji i na tom ću zasad stati'

'Predstavnici nacionalnih manjina u Saboru moraju skrbiti o interesima tih nacionalnih manjina koji su ih izabrali, koje predstavljaju, a na mogu biti onaj jezičac na vagi, uteg na vagi koji preteže na lijevu ili desnu stranu. To nije dobro. Gospodin Pupovac to nije dobro shvatio ili ima neke druge interese', dodao je Karamarko.

Karamarko pak, poručuje Pupovac, zaboravlja da je 2003. i 2007. SDSS stajao uz HDZ jer su tada politički procijenili da je to bolja opcija za Srbe u Hrvatskoj.

'Ako gospodin Karamarko misli da HDZ ima privilegiju svrstavanja manjina uz njih, a ako ne uz njih onda da mora biti kuš dok se ne formira većina, to nije ni demokratski, ni pametno', zaključio je Pupovac.

Predsjednica u tome što je Rašković došao mimo znanja stranke ne vidi problem. 'Svatko tko zatraži konzultacije, dobije termin', rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Što joj je rekao ne otkriva. Iz Šibensko-kninske županije, u kojoj je Rašković dožupan, niz ozbiljnih optužbi na njegov račun uputio je Stipe Petrina na svom Facebook profilu. 'Imam potrebu ovo napisati da svi uvide kakav je čovjek Mirko Rašković kojega sam kao dožupana više puta javno pozivao da me opovrgne. Do sada nikada to nije učinio, zato primite sa velikom rezervom ove njegove tvrdnje o bilo kakvom pritisku od bilo koga osim mogućeg 'znatnog iznosa'', napisao je Petrina.

SDSS će sve tvrdnje o Raškoviću ispitati, a potom odlučiti o njegovoj stranačkoj sudbini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene