Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u dnevniku nove tv

"Izgledalo je kao u nekom horor filmu": Zapovjednik vatrogasaca opisao izvlačenje stradalih iz poljskog autobusa

Aktualno Galerija Ivan Ivančan - 1 Ivan Ivančan - 1 Foto: DNEVNIK.hr Karla Trstenjak Karla Trstenjak Foto: DNEVNIK.hr Ivan Ivančan - 2 Ivan Ivančan - 2 Foto: DNEVNIK.hr Teška prometna nesreća na A4 - 2 Teška prometna nesreća na A4 - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Teška prometna nesreća na A4 - 1 Galerija 1/5 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak razgovarala je sa zapovjednikom DVD-a Breznički Hum, Ivanom Ivančanom, nakon stravične nesreće koja se u subotu ujutro dogodila na autocesti A4.

Zapovjednik DVD-a Breznički Hum, Ivan Ivančan, gostovao je u Dnevniku Nove TV nakon što je u jutarnjim satima sudjelovao u spašavanju putnika koji su se nalazili u autobusu koji je sletio s autoceste A4.

"Vatrogasci su dojavu dobili nešto prije 6 sati. U roku od deset minuta već su bili na mjestu nesreće", izvijestila je u reporterka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak.

Osvrnuvši se na situaciju na mjestu nesreće, zapovjednik DVD-a Breznički Hum kazao je kako su po dojavi o nesreći znali o kakvoj je nesreći riječ.

"Ovakvo nešto nismo očekivali. Izgledalo je kao u nekom horor filmu na televiziji. Kada smo mi došli, već su bili prisutni neki medicinski timovi. Bila su prisutna dva intervencijska tima, JVP koja je već radila svoj posao i kolege iz DVD-a Novi Marof. Mi smo se samo priključili njima i počeli izvlačiti ranjene i mrtve koji su bili unutra", opisao je iskustvo spašavanja Ivan Ivančan za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Stype: Teška nesreća na A4 - 2 STRAŠNA NESREĆA Pogledajte grafički prikaz putovanja i nesreće autobusa smrti: Za Dnevnik Nove TV oglasio se i jedan od organizatora

Pročitajte i ovo Smrskani poljski autobus IZ MINUTE U MINUTU Stanje dvoje ozlijeđenih se pogoršalo. Dnevnik Nove TV na mjestu teške nesreće: "To je ono zbog čega su ozljede toliko strašne"

"U prvi trenutak doživjeli smo nekakav šok, ali onda poslije sve to ispadne normalno. Morate pomagati onima koji su unesrećeni i raditi ono što je najbolje u koordinaciji sa medicinskim timovima i ostalim timovima", pojasnio je Ivančan. 

Osvrnuvši se na situaciju s putnicima koji su bili pri svijesti, Ivančan je rekao kako su bili u šoku.

"Bili su dezorijentirani. Nisu ni znali gdje su ni kud su. Već nakon pet minuta došlo je više medicinskih timova i vatrogasca pa su svi skupa mogli biti zbrinuti", rekao je. 

Iako je 45 godina vatrogasac, Ivan Ivančan istaknuo je kako nešto ovakvo nikada nije vidio u svom životu. "Nikada ovakve intervencije nismo imali. Ovo što smo danas zatekli je stvarno bilo stravično", pojasnio je Ivančan za Dnevnik Nove TV. 

Rekao je i kako je intervencija bila jako zahtjevna.

"To vam najbolje mogu potvrditi kolege iz JVP Marof. Ali koordinacijom s medicinskim timom i drugih kolega, mi smo ih izvlačili i pokušavali pomoći koliko smo mogli", zaključio je Ivan Ivančan.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene