Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ponedjeljak

Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta
Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta Foto: Afp
Potpredsjednica SAD-a, Kamala Harris u ponedjeljak će se u Bijeloj kući sastati s Bennyjem Gantzom, članom izraelskog ratnog kabineta. Tema sastanka bit će sporazum o privremenom primirju i način kako da se poveća dotok humanitarne pomoći.

Američka potpredsjednica Kamala Harris sastat će se s članom izraelskog ratnog kabineta Bennyjem Gantzom u Bijeloj kući u ponedjeljak, dok Washington traži način da se postigne sporazum o privremenom prekidu vatre i poveća dotok humanitarne pomoći u Gazu.

Na razgovorima će biti govora o smanjenju palestinskih civilnih žrtava, osiguravanju privremenog prekida vatre, puštanju talaca iz Gaze i povećavanju humanitarne pomoći enklavi, rekao je dužnosnik Bijele kuće.

Pročitajte i ovo Bračni par ubio djecu pa izvršio samoubojstvo Ogromna tuga u susjedstvu Nezapamćena tragedija u Srbiji: Sumnja se da je mladi bračni par ubio djecu prije samoubojstva

"Potpredsjednica će izraziti svoju zabrinutost zbog sigurnosti 1,5 milijuna ljudi u Rafahu", rekao je dužnosnik, dodavši da Izrael također ima "pravo braniti se od neprestanih terorističkih prijetnji Hamasa."

Priopćenje Bennyja Gantza potvrdilo je da će se sastati s Harris, kao i s američkim savjetnikom za nacionalnu sigurnost Jakeom Sullivanom i republikanskim i demokratskim članovima američkog Kongresa.

Dužnosnik Bijele kuće rekao je da će Harris također raspravljati o spremnosti Bidenove administracije da učini više kako bi se povećala zračna pomoć s kojom je započeto u subotu. Također će raspravljati o postratnim planovima o revitalizaciji Gaze pod Palestinskom samoupravom.

Pročitajte i ovo Marš u Jeruzalemu Predvodile ih obitelji otetih Tisuće Izraelaca autocestom umarširale u Jeruzalem: Stigli su do Netanyahuove rezidencije

Američka vojska u subotu je provela prvo zračno ispuštanje humanitarne pomoći u Gazu, dok su humanitarne agencije upozorile na rastuću humanitarnu katastrofu u palestinskoj enklavi u jeku nastavka izraelske ofenzive.

Mirovni pregovori o Gazi trebali bi se nastaviti u Kairu u nedjelju, rekla su u subotu dva egipatska sigurnosna izvora, iako je jedan izraelski medij izvijestio da Izrael neće poslati delegaciju dok ne primi puni popis još uvijek živih talaca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene