Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanimljivi podaci

Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, kome su povjerenje dali mladi?

Aktualno Galerija Hrvoje Krešić o izborima - 1 Hrvoje Krešić o izborima - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić o izborima - 2 Hrvoje Krešić o izborima - 2 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić o izborima - 3 Hrvoje Krešić o izborima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Hrvoje Krešić o izborima - 4 Hrvoje Krešić o izborima - 4 Foto: DNEVNIK.hr +11 Hrvoje Krešić o izborima - 5 Galerija 1/16 >>
Kako su glasale žene, za koga nisu glasali muškarci, koja je stranka dobila najviše glasova mlađih birača, zna reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić.

Kakav je profil birača najvećih stranaka, pokazuju podaci agencije Ipsos iz izlaznih anketa koje je u izbornoj noći objavio Dnevnik Nove TV, a koje su se pokazale gotovo nepogrešivima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati"

Muškarci su najčešći u biračkom tijelu DP-a, a najrjeđi među biračima Možemo!.

Kada je riječ o ženama, situacija je obrnuta među biračima DP-a. Naime, žena je 40 posto, a među onima platforme Možemo! ih je gotovo 60 posto, dok su ostale stranke manje-više izjednačene.

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, Marija Miholjek i Saša Kopljar Dan nakon izbora Tko je u boljoj poziciji i kakva sudbina čeka onoga tko ne sastavi Vladu?: "Neki su ogorčeni, ali drugi..."

Kako glasaju mlađi birači i ostale detalje pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Hrvoja Krešića.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene