Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kompostana

Guše li se stanovnici Maksimira i dalje u smradu i je li nakon sastanka pronađeno rješenje?

Aktualno Galerija Sara Duvnjak i Maris Špero - 1 Sara Duvnjak i Maris Špero - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sara Duvnjak i Maris Špero - 2 Sara Duvnjak i Maris Špero - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sara Duvnjak i Maris Špero - 3 Sara Duvnjak i Maris Špero - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sara Duvnjak i Maris Špero - 4 Galerija 1/4 >>
Državni inspektorat potvrdio je da su gradske vlasti na kompostanu u Maksimiru odlagale prevelike količine otpada. Kako s neugodnim mirisima žive stanovnici Maksimira, provjerila je reporterka Nove TV Sara Duvnjak.

Problemi stanovnika zagrebačke četvrti Maksimir s neugodnim mirisima iz obližnje kompostane ne prestaju.

Nakon što je Državni inspektorat potvrdio njihove tvrdnje da su gradske vlasti tamo odlagale prevelike količine otpada, u srijedu su ih napokon primili i čelnici Zagrebačkog holdinga.

Održan je sastanak, a je li pronađeno rješenje, istražila je reporterka Sara Duvnjak koja je razgovrala s predsjednicom udruge "Maksimir za Zagreb" Maris Špero.

"Bili smo na drugom sastanku s predstavnicima Holdinga s ciljem pronalaska rješenja za kompostanu u Maksimiru. U srijedu smo revidirali situaciju o nedavno izdanom rješenju Državnog inspektorata kojim se obustavilo gospodarenje otpadom na ovoj lokaciji. Ustvrdili smo s Holdingom kako će se ova situacija dalje razvijati", rekla je Špero.

Predsjednica je rekla da smrada na Maksimiru više nema, unatoč toplijem vremenu.

"Smrad je nestao drugi dan nakon što je izdano rješenje Inspektorata. Trenutne količine na platou kompostišta su pod kontrolom i Holding prati ima li odstupanja temeprature, vlažnosti i drugih pokazatelja", objasnila je.

Vjeruju li građani da će ova kompostana ponovo biti kompostana samo za zeleni biootpad, a ne i za biootpad iz domaćinstva predjsednica je rekla kako građani malo vjeruju političarima i gradskim vlastima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodič za roditelje Znate li što učiniti ako vam dijete nestane? Jedno je ključno napraviti odmah

"Znamo da Holding daje sve od sebe da se situacija ustabili i da to bude visoko funkcionalna kompostana bez smrada i trovanja građana", zaključila je predsjednica Špero.

Hoće li se riječi pretvoriti u djela, ekipa Dnevnika Nove TV pratit će i ubuduće. Građani su obećali su da će medijima prvima objaviti ako se Grad neće pridržavati svojih obećanja.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene