Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljeni detalji nesreće

Tko je odgovoran za prometnicu na kojoj je stradala djevojčica? Iz županije poručili: "Pod ingerencijom je Dugog Sela"

Aktualno Galerija Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu - 3 Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu - 3 Foto: Matija Habljak/Pixsell Poginulo dijete u Dugom Selu - 3 Poginulo dijete u Dugom Selu - 3 Foto: Damir Krajac/Cropix Prometna nesreća u Dugom Selu - 1 Prometna nesreća u Dugom Selu - 1 Foto: Vijesti u 17 Poginulo dijete u Dugom Selu - 1 Poginulo dijete u Dugom Selu - 1 Foto: Damir Krajac/Cropix +1 Prometna nesreća u Dugom Selu - 2 Galerija 1/6 >>
Zagrebačka policija javila je kako je uhićen 27-godišnjak koji je u utorak vozio kamion i naletio na djevojčicu u Dugom Selu. Malena je preminula na mjestu nesreće.

Vozač (27) marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka u srijedu oko 12:05 u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu skretao je desno na kolnik ulice II. savski odvojak. Prije skretanja nije se uvjerio da to može učiniti na siguran način i nije vodio računa o djevojčici koja je pješačila s njegove desne strane. Kotačima je zahvatio djevojčicu koja je prelazila cestu u smjeru jugoistoka, pri tome dolazeći vozaču s njegove desne strane, krećući se prethodno nogostupom. U prometnoj nesreći dijete je smrtno stradalo, javila je zagrebačka policija nakon obavljenog očevida.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Dugom Selu - 2 užasna nesreća Potresna ispovijest liječnika koji je pokušao spasiti djevojčicu: "Umrla mi je na rukama"

Vozač je uhićen te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava protiv 27-godišnjaka biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

U Dugom Selu je dan žalosti, mještani su i dalje u šoku. Istovremeno, na relaciji grad Dugo Selo - Zagrebačka županija prepucavanja oko nadležnosti upravljanja cestom. Iz grada su jučer prozvali županiju iz koje danas uzvraćaju.

"Prema onim informacijama kojima mi raspolažemo vozač kamiona kretao se Rugvičkom cestom koja je pod ingerencijom Dugog Sela. On je skretao u nerazvrstanu cestu koja je pod ingerencijom grada Dugo Selo, poručio je za reporteru Dnevnika Nove TV Ivanu Čorkalu,  Ervin Kolarec, dožupan zagrebačke županije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene