Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Što bi bilo da je dešnjak'

Kako je Sinj proslavio pobjedu Ante Zorice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spušten je zastor na 296. sinjsku alku. Vitez Cetinske krajine najmlađi je alkar, ljevoruki trener jahanja, Ante Zorica kojem je ovo druga pobjeda na Alci u četiri godine.

Njegovim rezultatom oduševljeni su svi - građani Sinja, gosti i cijeli državni vrh. Priznanje Anti Zorici u alkarskim je dvorima sinoć odao i predsjednik Josipović. Pogledom je Ante Zorica upitao Kristijana Bikića za broj punata u posljednjem hicu. 'Zorica dva, Bikić u jedan' i slavlje najmlađeg alkara počinje.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković u Sinju - 6 Sinjska alka O čemu su razgovarali? Plenković i Milanović nakon dugog razdoblja prepirki i hrpe uvreda s obje strane - progovorili 308. Sinjska alka Stigla i posebna gošća U Sinju počela 308. alka: "Drugi dan zaredom palo je i rukovanje predsjednika i premijera"

Druga alka i za hrvatskog predsjednika, dovoljno za nove spoznaje. 'Spoznao sam da je ovo mjesto na kojem se u punoj mjeri osjećam predsjednikom svih hrvatskih građana', kazao je Josipović. No, ni poraženima nije lako. 'Zorica je svakako zaslužio pobjedu i borili smo se do kraja. Izborio je više punata i čestitam mu', kazao je drugoplasirani Kristijan Bikić. Dva sata poslije i nakon bliskog susreta s predsjednikom mladi slavodobitnik ne mijenja nasmijani izraz lica. Jednako miran kao na trkalištu, a obitelj je ponosna.

'Još je ljevoruk pa osvaja, što bi bilo da je dešnjak', kazao je Branko Zorica.

Pod zaštitom UNESCO-a, sinjska viteška igra i dalje će dostojno predstavljati Hrvatsku, dogodine 297. put. Bit će još pobjednika i poraženih. Kakav nas tek spektakl očekuje 2015. godine za puna tri stoljeća alke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene