Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin komentirao je mogućnost blokade pregovora Europske unije s Hrvatskom ustvrdivši kako se hrvatska Vlada očito počela "gubiti i kada je riječ o vanjskoj politici".


"Da se Vlada ne snalazi s cijenama, inflacijom i poskupljenjima, to znamo, ali po prvi put se vidi da se Vlada gubi i kada je riječ o vanjskoj politici - bilo da je riječ o povlačenju novca iz pretpristupnih fondova ili sada kada je riječ o mogućnosti blokade pregovora s EU-om, odnosno zamrzavanja pojedinih poglavlja", kazao je Kajin. Dodao je kako je glavni povod Europskoj uniji hrvatska nevjerodostojnost u pogledu ZERP-a.

Vezani članci Mario Aunedi Medek Suvlasnik tvrtke koja je radila stranicu koronavirus.hr: ''Ideju smo predstavili u Vladi, oni su rekli da to treba i pitali možemo li. Rekli smo da možda možemo" Gabrijela Žalac Provjerili smo gdje su i što rade ministri koji su zbog afera morali otići - neki griju nove fotelje, drugi pokrenuli vlastite biznise: "Kušajte pa procijenite"

Prema njegovim riječima Hrvatska ne smije doživjeti sudbinu Turske te mora biti svjesna da su u Europskoj uniji, kako je kazao, "umorni od proširenja, poglavito nakon lošeg iskustva s Bugarskom i Rumunjskom".

"Ako je Hrvatskoj izbor Balkan, a ne Europska unija, onda je i to legitiman izbor, ali smatram da je to loš izbor", poručio je
potpredsjednik IDS-a.

On je danas još jednom pozvao četrdesetak radnika i stotinjak kooperanata Istarske mljekare, kojima je Mljekara ostala dužna, da podnesu zahtjev za namirenjem svojih potraživanja. Naime, kako je rekao, u Narodnim novinama od 7. siječnja objavljen je stečajni postupak nad tom tvrtkom pa se stoga svi vjerovnici mogu u roku od 30 dana od pokretanja stečaja, dakle do 7. veljače, javiti radi namirenja svojih potraživanja, među kojima su i plaće radnika za šest mjeseci.

"Mogućnost za naplatu tih potraživanja je realna, jer je imovina Mljekare dostatna za namirenje svih vjerovnika", zaključio je Kajin.